Son zamanlarda sıklıkla tercih edilen tatil şekli tekne kiralaması yaparak mavi yolculuğa çıkmak olmuştur.

Geçmiş tarihine bakıldığında yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı, Bodrum’a sürgün yediğinde gördüğü manzara karşısında çok etkilenmiş ve Bodrum’u çok beğenmiş. Doğasını ve denizini yazar arkadaşları Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Azra Erhat’la birlikte keşfetmeye başlamış. Kasaba tekneleriyle Ege ve Akdeniz’in en güzel koylarına yolculuklar yapmaya başlamışlar. Çıktıkları bu mavi seyahatleri çok sevmişler ve denizin güzelliğinden aldıkları ilhamla bu yolculuklar hakkında yazılar ve şiirler yazmaya başlamışlar. Sonrasında yazar ve şair arkadaşlarını da bu mavi yolculuklarına davet etmeye başlamışlar. Çıkılan bu mavi yolculuklarını kitaplarında, şiirlerinde büyük bir hayranlıkla anlatan ünlü edebiyatçılarımız tekne gezilerinin tanınmasını sağladılar.

Yazılan yazı ve şiirlerden etkilenen yerli ve yabancı turistler Ege ve Akdeniz’in güzelliklerini görmek için bölgeye gelmeye başladılar. Tekne kiralama yapılarak maviyi keşfe çıkan herkes doğanın güzelliğinden büyülenmiş bir şekilde karaya döndüler.

Günümüzde gelişen teknoloji ve artan tekne sayısı ile yerli ve yabancı turistler rahatlıkla tekne kiralaması yaparak mavi yolculuğa çıkabiliyor. Gulet, yelkenli, motoryat gibi tekne seçenekleriyle Ege ve Akdeniz’in deniz üzerinden ulaşabileceğiniz bakir koylarına keşfe çıkabilirsiniz. Çıkacağınız yolculukta kişi sayınız ve kiraladığınız teknenin boyutları önemlidir. Gulet ve yelkenli tekneler kalabalık grup tatilleri için tasarlanmış tur tekneleridir.

Motoryatlar ise daha küçük ve kişiye özel olarak tasarlanmıştır. Gulet ve yelkenliden daha hızlı yol alabileceğiniz, siz ve arkadaş grubunuz dışında kimsenin bulunmadığı ve özel hissedeceğiniz bir tatil istiyorsanız motoryatları tercih edebilirsiniz. Kabinleri otel odası rahatlığında olan bu özel tasarım teknede konforlu bir tatil yapabilirsiniz. Tekne kiralaması yaptığınızda tatiliniz boyunca yiyecek ve temizlik gibi konuları düşünmezsiniz. Teknenizin içerisinde bulunan profesyonel ekip sayesinde ne yemek istiyorsanız, saat kaçta yemek istiyorsanız talepleriniz doğrultusunda hazırlanacaktır.

Tekne kiralaması yaparak gününüzün çoğunu güvertede engin denizi izleyerek, yeni koylar keşfederek, istediğiniz koyda demirleyip dalış yaparak geçirirsiniz. Tatil günlerinizi bol bol D vitamini depolayarak, kendinize zaman ayırarak, kitap okuyarak, arkadaşlarınızla unutulmaz anılar biriktirerek geçirirsiniz. Gün batımı eşliğinde akşam yemeğinizi yiyip, plajların kalabalığından ve yüksek müzik sesinden uzakta dalga seslerini dinleyerek huzuru hissedeceğiniz bir tatil sayesinde yılın tüm stresini atabilirsiniz.

Her sene yaptığınız otel tatilinden farklı olarak tekne kiralaması ile çıkacağınız bu benzersiz tatili unutamayıp her sene tekrarlayacağınıza eminiz. Bu sene mavi tura çıkmaya karar verdiyseniz tekne kiralama hizmeti veren Jonathon Yachting ile iletişime geçmenizi öneririz. 19 metre genişliğinde olan özel tasarım teknesi, güvenilir ve profesyonel ekibi sayesinde unutulmaz bir tatil geçireceğinize eminiz.