Uşak’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Uşak’ta Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atatürk Anıtı’na İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından başlayan törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Dilek Akagün Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Seddar Yavuz geleceğin teminatı çocuklarımıza armağan edilen bu bayramın dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu vurguladı. Vali Seddar Yavuz konuşmasının devamında şunları söyledi; “23 Nisan 1920 sadece Türk Milleti için değil aslında ezilen ve istilaya uğramış tüm milletler için bir milattır. Bu anlamda baktığımız zaman Kurtuluş Savaşını Türkiye Büyük Millet Meclisinin yönetiminde kazanan ve bunu idare eden ülke biziz. Bu nedenle krizler demokrasi ile aşılır bunun en önemli göstergesi de bizim 23 Nisan 1920 teki kurulan ilk meclisimiz, dolayısıyla ilk meclisimizin kurulmasında görev alan tüm milletvekillerimizi rahmetle anmak istiyorum. Çünkü bugün bu toprakları bize emanet eden işte o bahsettiğimiz o meclisteki tüm mebusandır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve silah arkadaşlarını, bu ülke için kanlarını canlarını feda etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. İşte bu duygu ve düşünceden hareketle 23 Nisan günü aynı zamanda biliyorsunuz ki aynı zamanda çocuk bayramı olarak tüm çocuklara armağan edilmiş bir bayram. 23 Nisan vesile ile tüm dünya çocukları Türkiye’de buluşuyor kaynaşıyor ve dünya barışına katkıda bulunduğunu değerlendiriyor ve düşünüyorum.”
Vali Seddar Yavuz’un makamında yapılan kabulun ardından kutlamaların yapılacağı Atatürk Anıtı önüne geçildi. Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, törenin açılışında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yılında ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandığını ifade ettiği konuşmasında "Bu mutlu günü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Türk çocuklarına armağan ederek, Dünyada çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanmasına vesile oldu. Bu asil milletin güzel çocukları bu önemli ve anlamlı günü bütün dünya çocuklarıyla paylaşarak kutluyor" dedi.
Şiirlerin okunduğu törende daha sonra öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri gerçekleştirilirdi. Tören, Uşak genelinde okullarda düzenlenen çeşitli branşlardaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından ödül ve madalyaların verilmesiyle sona erdi.