Van’ın İpekyolu Belediyesi, Erek Dağı eteklerinde 50 bin fidan dikiminin startını verdi.
İpekyolu Belediyesi ve DTK Ekoloji Komisyonu tarafında ortak başlatılan ağaçlandırma kampanyasının ilk ayağı Erek Dağı etekleri Bostaniçi TOKİ’de gerçekleşti. Bu yıl içerisinde 50 bin fidan dikecek olan İpekyolu Belediyesi, "İpekyolu’unda herkesin bir ağacı olacak" sloganıyla 4 yıl içerisinde yüz binlerce fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor. İlk etapta belirlenen Kevenli köyünde hava şartların elverişsizliğinden dolayı ikinci etap olarak belirlenen Bostaniçi TOKİ’ye geçilerek burada fidan dikimine geçildi. Fidan dikimine HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP il ve ilçe yöneticileri, DBP il ve ilçe yöneticileri ile İpekyolu Belediye eş başkanları Aygül Bidav ve Veysel Keser, belediye meclis üyeleri, DTK Ekoloji Komisyonu üyeleriyle çok sayıda kişi katıldı. Burada konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkanı Veysel Keser, Demokratik Toplum Kongresi’nin düzenlediği ekoloji konferansında Van için alınan kararlara dikkat çekerek, "DTK konferansında ekolojik bir doğa için Van pilot bölge seçildi. Bizlerde belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Kısa bir süre zarfında yapılan çalışmalara değinen Keser, yerel seçimlerden hemen sonra işe koyulduklarını ve 12 parkı yeniden yaparken, 2 parkın da açılışını yaptıklarını kaydetti. Keser, İpekyolu ilçesinin 270 bin nüfusu olduğunu ve ‘herkesin bir ağacı olacak’ şiarıyla 4 yıl içerisinde hedeflerinin 300 bin ağaç dikmek olduğunu belirtti.
İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav ise, kurum ve kuruluşlara katılımlarında dolayı teşekkür etti. Halka söz verdiklerini belirten Bidav, "Bugün büyük bir projeye ilk adımı atmış bulunmaktayız. İpekyolu ilçesini yeşillendirme ve kadın rengini oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Halkımıza verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Beklentimiz, açılışımızı Sayın Abdullah Öcalan’ın doğum gününde yapmaktı. Ancak programların yoğunluğunda dolayı bugün yapıyoruz. Sayın Öcalan’ın doğum günün tekrar en içten dileklerimle kutuluyorum. Kürdistan ve Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi.