Prof. Dr. Alaeddinoğlu: “Van’daki çığların temel nedeni sulu kar" Prof. Dr. Alaeddinoğlu: “Van’daki çığların temel nedeni sulu kar"

Van’da dün gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışının ardından Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalışması başlattı.

İl genelinde 390 araç ve 618 personel ile yürütülen karla mücadele çalışması, şehir merkezindeki 25 ana arter ve 65 ara arter ile kırsalda ulaşıma kapanan 330 mahalle ve 325 mezra yolunda devam ediyor. Meteorolojik verileri de dikkate alarak tüm tedbirlerini önceden alan Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ile birlikte harekete geçerek, il genelindeki ana arter ve ara arterlerde küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte vardiya değiştirerek çalışmalarını sürdüren ekipler, şehir merkezindeki ana caddeler, kaldırım ve yaya yolu temizleme çalışmalarını büyük ölçüde tamamlarken, kırsalda kapalı olan mahalle ve mezra yollarını açmak için ise yoğun bir mesai harcıyor.