Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesine bağlı Derebey, Karaağaç, Bağdaşan ve Akçift mahallelerinde yol çalışması başlatarak 13 kilometrelik asfalt serimi gerçekleştirecek.
Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında başlattığı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kentin tüm ilçelerinde belirlenen alanlarda çalışmalar yapan belediye, bu alanlarda yol bakım, onarım ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, Tuşba ilçesindeki mahallelerde yeni yol açma, yol genişletme ve asfalt serimi çalışmaları yapıyor. Kısa süre önce ilçede bulunan ve aynı zamanda tatil köyü ve piknik mekânı olarak da bilinen Alaköy Mahallesi’nde yeni yol açarak ve burada 11 kilometre asfalt çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ilçenin en ücra mahallelerinde yol çalışmalarını sürdürüyor.
Mevcut yolları neredeyse kullanılamayacak durumda olan Derebey, Karaağaç, Bağdaşan ve Akçift mahallelerinde yol çalışmalarına başlayan belediye, burada bulunan ve dört mahallenin ortak olarak kullandığı yolu ve mahalle içerisinde bulunan yolları genişleterek asfaltlamaya başladı. Toplam 13 kilometre olan yollarda çalışmalarını tamamlayacak olan belediye ekipleri, daha sonra ilçenin Kolsatan Mahallesi’nde bulunan 5 kilometrelik yolda da aynı çalışmaları yapacak.