Van’ın Gürpınar ilçesinde etkili olan kar ve fırtınadan dolayı yolların kapanması nedeniyle hastaneye gidemeyen kanamalı hastanın imdadına sağlık ekipleri yetişti.
Edinilen bilgilere göre, Gürpınar ilçesine bağlı Kırgeçit Mahallesi’nde kanamalı hasta olan Sacide Ateş, yolların kapalı olması nedeniyle yakınları tarafından 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Mahalleye sevk edilen ambulans, kar ve tipiden dolayı kara saplandı. Bunun üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), sevk edildi. Fırtınadan dolayı kara saplanan ambulans çıkarılırken, bu kez yolun kapanmasından dolayı ilerleyemediler. Bunun üzerine Gürpınar Belediyesi yol ulaşım ekipleri ile irtibata geçen sağlık ekipler, bölgeye bir greyderin gelmesini talep ettiler. Kısa sürede bölgeye giden greyder, tipi ve fırtınadan dolayı zaman zaman kendisi de kara saplandı. Yaklaşık 6 saatlik çalışma sonucu mahalleye ulaşan ekipler, hastaya evinde yapılan ilk müdahalenin ardından 10 saatlik mücadele sonucu hasta kadın, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastaneye kaldırılan kadının eşi Şuayip Ateş, eşinin rahatsızlandığını ve yolların kapalı olmasından dolayı hastaneye götüremediğini söyledi. Bunun üzerine sağlık ekiplerini aradığını ifade eden Ateş, "Sağolsunlar hastamı hastaneye ulaştırmak için sağlık ekipleri kar ve fırtınaya aldırış etmeden mahalleye geldiler. Sağlık ekipleri ve belediyenin yaklaşık 10 saatlik çalışmaları sonucu eşimi hastaneye ulaştırdılar. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.