25 Haziran 2022 Cumartesi saat 18’de Rize Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan Üretim Devrimi Kurultayına değinen Vatan Partisi lideri Perinçek, Çay Kanunu Teklifi'yle ilgili yöneltilen soruyu yanıtladı. Çay Kanunu hakkında "Rize’deki çay üreticisi nasıl değerlendiriyorsa biz öyle değerlendiriyoruz." diyen Perinçek, "Devlet o fiyatları üreticiyle birlikte belirleyecek." ifadelerini kullandı.

Çay Konseyi kuruluna değinen Perinçek, "o çay konseyinde ağırlık tüccarlarda oluyor. Bu doğru değil. Sonuç itibariyle ağırlık üreticilerde ve devlette olması lazım." dedi.

DEVLET ÜRETİCİYE GİDECEK

Vatan Partisi hükumetinde devletin üreticilere gideceğini aktaran Vatan Partisi lideri Perinçek, "Vatan Partisi hükümetinde, devlet üreticilere gidecek danışacak ve üreticilerin gelecek sene şevkle üretim yapması ve tüketiciyi düşünen fiyatı belirleyecek. İkincisi, ruhsatlandırılacak bütün ruhsatsız üretim yapanlara da ruhsat sağlanacak, ruhsatlandırılacak. Onlar da üreticilerimiz, bu da çok çok önemli. Üçüncüsü de ödemeler bir ay içinde yapılacak. Halbuki tüccarla alışverişlerde ödemeler sarkıyor, nerdeyse bir yıla kadar uzadığı oluyor. Ödemeler bir ay içinde yapılacak. Burada, devletin doğrudan doğruya bu işe girmesi gerekiyor. Ve çay üreticisini de tüccarın eline bırakmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Aydınlık