Yazılı bir açıklama yaparak 2018 genel seçimlerinde Türkiye genelinde ve Rize'de aldıkları oyları değerlendiren Vatan PArtisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz Tam Bağımsız Türkiye İçin Ölene Kadar Mücadele edeceklerinin altını çizdi ve CHP,İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne oy veren milletimiz, HDP'nin kapatılmasını seçim bildirgesine yazan Vatan Partisi'ne oy vermediğini söyledi. 

Karamsarlığa gerek olmadığını söyleyen Köse: " Karamsarlığa gerek yok. Hiçbir sonuç bizi davamızdan alıkoyamaz. Türk devrimcileri olarak, Tam Bağımsız Türkiye'yi kurana dek mücadele edeceğiz. Çalışmalarımıza dinlenmeden devam edeceğiz. Bazıları seçim sonuçlarına bakarak yanılgıya düşebilir. Ancak bu bizler açısından geçersizdir.

Büyük Meclisimizde Pkk'nın 66 Militanı Oldu

Pkk'nın yasal kolu Hdp'nin kapatılması için Yargıtay'a dava açmayan Akp ile, Hdp'nin barajı geçmesi için elinden geleni yapan Chp-İyi Parti ve Saadet Partisi'ne oy veren milletimiz, Hdp'nin kapatılmasını seçim bildirgesine yazan Vatan Partisi'ne oy vermedi.

Üretim Ekonomisi Modeli

Partimizin sık sık dillendirdiği ''Üretim Ekonomisi Modeli'' milletimiz tarafından benimsenmedi. Malesef milletimiz borcu borç ile kapatan, cumhuriyetin tüm kazanımlarını satarak çarkı döndüren, ülkenin her tarafını büyük kartellere açan Akp'ye ve hiçbir çözümü olmayan, bol keseden sallayan millet ittifakına oy verdi.

AB-D ve Nato

Pkk'ya 5000 tır silah desteği vererek ülkemizi bölmeye çalışan, askerimizin başına çuval geçiren, 15 Temmuz'da köpeklerini üzerimize salan, ülkemizin baş düşmanı ABD'ye kol kanat gelen Akp,Chp,İyi Parti ve Saadet Partisi'ne oy veren milletimiz, seçim bildigesine Nato'dan çıkacağız, tüm amerikan üslerine el koyacağız diyen Vatan Partisi'ne oy vermedi.

Eğitim ve Sanat

Bilimi yol gösteren, eğitim ve öğretimi anasıfından üniversite sonuna kadar ücretsiz olacağını belirten, sanatın özgür bir anlayış ile toplumun aydınlanmasına yardımcı olacağı bir modeli söyleyen Vatan Partisi'ne oy vermeyen halkımız, eğitimi bölen, eğitimi tarikatlara açan, eğitimi ticaret anlayışı ile yöneten, sanatı yozlaştıran, gericilleştiren, bireyci bir hale sokan iktidar ve aynı kafada olan muhalefete oy verdi.

Milletimizin bu yanlışlardan bir an önce döneceğini ve tek umudun ve tek çözümün Vatan Partisi olduğunu göreceğini umuyorum. Kahrolsun AB-D Emperyalizmi, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye."