Bülent Koç memleketini seven, hemşerilerini seven güzel bir insandı. Belediye Başkanlığı sonrası Rize Vakfı yönetiminde uzun yıllar yer aldı. Son olarak RİMER Başkanlığı görevini yerine getiriyordu.

RİZE’DE DOĞDU RİZE’YE HİZMETİ DOKUNDU

31 Mayıs 1946 tarihinde Rize’de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Rize’de tamamladı. 1971 yılında diploma tezini Almanya’da tamamlayarak İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden Orman Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Orman Bölge Şefi olarak Rize’de Orman İşletme Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 1975-1976 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi. 1976 yılında Rize’de ilk kez kurulan Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünde kontrol mühendisi olarak görev yapmaya başladı. 4 yıl devam ettiği bu görevi sürecinde Rize’nin çeşitli ormanlık sahalarında 6,5 milyon fidan dikimini sağlamıştır. Bu görevinin ardından tekrar Orman Bölge Şefliğine atanmış ve çalışmalarına devam etmiştir.

RİZE BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI

1984’deki mahalli seçimlerde Rize Belediye Başkanı seçildi. Belediye Başkanı olduğu dönemde Rize’nin en büyük sorunu, inşaat devam eden ve bir türlü bitirilemeyen projeler ile altyapı eksikleri idi. Başkanlığı döneminde öncelikli olarak yarım kalan işleri tamamlamaya çalıştı.

İnşaatı 5 yıl boyunca bitirilemeyen Rize otobüs terminali inşaatı onun döneminde tamamlandı ve hizmete açıldı. Yine inşaatı devam eden projelerden biri olan sebze meyve hali onun döneminde tamamlanarak hizmete açıldı. Başkanlığı döneminde ağırlıklı olarak yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları, içme suyu şebekesinin geliştirilmesi ve çevre düzenlemeleri gibi altyapı çalışmalarıyla ilgilendi.

HER ANINDA RİZE VARDI

Rize’ye turist kazandırmak için şehrin doğal ve kültürel değerlerinin tanıtımıyla yakından ilgilendi. Çay ve Turizm Festivali’nin organizasyonunu belediyenin uhdesine alıp festivale uluslararası statü kazandırdı. Çay ve Turizm Festivali bu dönemde ülke çapında şöhret sahibi sanatçıların katılımıyla

gerçekleştirilmeye başlandı. Festivalle ilgili bir de dergi hazırlatıp gazete eki olarak dağıtılmasını sağladı. Bu suretle belediyenin yayıncılık faaliyetini başlatmış oldu. Görev süresini tamamlayıp başkanlıktan ayrıldıktan sonra da Rize Vakfı bünyesinde şehre eğitim ve sosyo-kültürel anlamda hizmetler vermeye devam etti. 10 Aralık 2017 günü yapılan genel kurulda Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği RİMER’in başkanlığına getirildi. Kovid-19 nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Medical Park Göztepe Hastanesi’nde vefatının ardından 20 Aralık 2021 Tarihinde İstanbul Sarıyer Ayazağa Köyü Mezarlığındaki aile kabristanlığına toprağa verilmişti. İki çocuk babasıdır.

İLK KEZ O DİLE GETİRDİ

Bilindiği gibi Eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz’ın isminin yeni yapılmakta olan havaalanına verilmesi yönünde ilk fikri ortaya atan Merhum Bülent Koç olmuş, başlatılan kampanyaya görüşlerini bir görüntülü mesajla paylaşarak da destek vermişti.

Mekanı cennet olsun…