Keçiören Belediyesi tüm canlıların yaşam hakkının korunması odaklı çalışmalarını sürdürürken özellikle sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla da takdir topluyor.
Hayvan sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmeti, teşhis ve tedavi hizmetleriyle açık ara önde olan Keçiören Belediyesi, veterinerlik hizmetleri kapsamında yaklaşık bin 500 sokak hayvanının tedavilerini yaptı. 388 sokak hayvanının da kuduz aşılarını yapan veteriner hekimler ayrıca kısırlaştırma çalışmalarını da hijyenik ve sağlıklı bir ortamda sürdürüyor.
Geçici Rehabilitasyon Merkezinde toplanan tüm hayvanların muayene, tedavileri ve aşılarını da ihmal etmeyen Keçiören Belediyesi web sayfası üzerinden "Sahiplenmek İstiyorum" linkiyle de sokak hayvanlarını sahiplendirme çalışması yapıyor.
SOKAK HAYVANLARININ BESLENMESİNE ÖZEL HASSASİYET
Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlar için son bir yılda 1.500 kg mama ve 2 bin adet mama ve su kabı dağıtıldı. Dağıtılan mama ve su kapları ile hem sokakların daha temiz ve hijyenik olması sağlanırken hem de hayvanların beslenmesini daha sağlıklı yerine getirebilmesi amaçlandı.
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak sokak hayvanlarının doğal ortamında beslenmesine katkı sunduklarını da ifade ederek;"Tüm canlıların yaşam haklarının korunması bizim sorumluluk alanlarımızdan birini oluşturuyor. Sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılaması için Keçiören’in muhtelif yerlerine mama ve mama kabı yerleştirdik. Böylece beslenme ihtiyaçlarını daha sağlıklı koşullarda yerine getirebiliyorlar" dedi.