Bodrum’dan Yunan adalarına uzanan masalsı yolculuk

Alaturka yat ile gerçekleştireceğiniz bu mavi yolculukların rotası Türk sahillerinden Yunan adalarına kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsıyor.
Bazı yolculuklar size eşsiz bir deneyim yaşatabilir. Bunlar arasında en ideal olanları mavi yolculuklardır. Türk sahillerinden başlayan ve Yunan adalarına kadar uzanan mavi yolculuklarda muhteşem bir doğa, eşsiz güzellikte ki tarih, çarşafa benzeyen deniz ve eşsiz güzellikte kilometrelerce uzanan plajlar sizi bekliyor olacak. Bodrum’dan çıkıp Yunan adalarına kadar uzanan ve yeniden Bodrum’da son bulan mavi yolculuklar, ortalama bir haftalık uzun bir periyodu kapsıyor. Bodrum, son zamanların en gözde tatil mekanlarından birisi. İçerisinde barındırdığı tarihi eserler ve doğal güzellikler ile cennetten çıkan bir bahçe hüviyetinde ki görüntüsüyle dikkat çeken bu bölge, her yıl milyonlarca turist tarafından tercih ediliyor. Kalesi, muhteşem plajları, güzel denizi en ilgi çeken alanların başında yer alıyor. Bununla birlikte dikkat çeken bir diğer husus ise hiç şüphesiz ki mavi yolculuklar oluyor. Alaturka yat ile gerçekleştireceğiniz bu mavi yolculukların rotası Türk sahillerinden Yunan adalarına kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Bu da oldukça fazla gezip görülecek alan, muhteşem koylar ve eşsiz bir denizi size sunacak. Aşağıda yer alan yolculuk programında Bodrum’dan başlayıp Yunan adalarını içine alan mavi yolculuğun detayları yer alıyor;
Gün 1 Bodrum
Mavi yolculuğun ilk günü Bodrum’da başlıyor. Yat içerisinde ki kontroller ve kısa sürecek brifingin ardından Bodrum’u gezebilmek için bolca zamanınız olacak. Bu süre içerisinde, Bodrum’un eşsiz güzellikleri ve tarihi eserlerini görebilirsiniz. Dileyen misafirler akşam yapılan Bodrum eğlencelerine kendini bırakabilir. Bodrum gece hayatıyla ünlü şehirlerden birisidir. Tarihi ve doğal güzellikleri gördükten sonra Bodrum Barlar sokağı sizi bekliyor olacak.
Gün 2 Bodrum - Kos
Programın ikinci günü Bodrum Marinada ki güzel kahvaltı ile başlıyor. Sonrasında ise yolculuk tamamen başlamış oluyor. Rotanın ilk durağı Kos adası. Kos, 12 adaların arasında en büyük ikinci ada konumunda. Tıbbın babası olarak adlandırılan Hipokrat bu ada da doğdu. Kos adasını gezip görebilmeniz veya keşfetmeniz bütün bir güne mal olacaktır. Görebileceğiniz alanlarda Hipokrat’ın 560 yaşında ki ağacı, 290 kilometre uzunluğa sahip eşsiz Lampi Plajı ve muhteşem güzellikler sizi bekliyor olacak. Akşama kadar geçirilecek zamanın ardından kendinizi Kos adasının eşsiz gece hayatına kaptırabilirsiniz.
Gün 3 Kos - Leros
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kos adasına veda edip Leros adasına doğru yelken açılacak. Burası yeşil ve dağlık bir bölge. Şirin köyleri ve eşsiz koyları olan Leros Adası, yüzmek için ideal alanların başlıcaları arasında. Daha sonra ise Lakki ve Agia Marina limanına doğru sefer yapılacak bu arada ise Xerokompos’da yüzme molası verilecektir. Dik merdivenleri, dar sokakları ve çiçek bahçeleri ile Platonos,  Leros şehrini ziyaret etmenizi öneririz. Hayranlığınızı artıracak olan bu bölge, yürüyüş içinde son derece ideal. Leros kalesi ise bölgenin parlayan incisi konumunda. Akşam yemeği ve geceleme bu limanda gerçekleşecek.
Gün 4 Leros - Patmos
Patmos adası sabah ilk uğranacak duraklardan birisi. Burası yüzmek ve şnorkel yapmak için eşsiz bir bölge.
Bu bölgede ister Kariye ve St Johın Manastırı’na yürüyüş yapabilir, yeni  güzellikler keşfede bilirsiniz. İsterseniz yatta kalarak denizin ve kumsalların keyfini sürebilirsiniz. Akşam yatta muhteşem bir yemeğin ardından Patmos limanından demir atılacak ve geceleme burada yapılacak.
Gün 5 Patmos - Lipsi
Beşinci günde ilk durak Lipsi olacak. Bu bölge uzun kumsallar ve beyaz evleriyle meşhur. Lipsi’nin hemen yanı başında bulunan küçük adalar yüzmek için en elverişli alanlar olarak göze çarpıyor. Bunun yanı sıra manastır ve yunan tarzı kiliseler gezilip görülebilecek bölgelerin başında kendine yer buluyor. İsteyenler tüm günü bu adada geçirebilir veya taverna kültürüne ilk adımı atarak eşsiz bir gece hayatı yaşayabilir.
Gün 6 Lipsi - Kalmynos
Programın altınca günü Kolimnos adasında geçirilecek. Kalimnos çevresinde yüzebileceğiniz cennete benzeyen birden fazla küçük koy bulunuyor. Bu bölgelerde yüzebilir ve denizin keyfini sonuna kadar çıkarabilirsiniz. Sonrasında ise Portia Limanına giriş yapılacak ve şehri gezmeniz için uygun zaman sağlanacak. Massovri, Mirties, Vlyhadia gibi güzel plajları ziyaret ederek zaman geçirebilirsiniz. Geceleme bu bölgede yapılacak ve sabahın erken saatlerinden itibaren geri dönüş yolculuğu başlayacak.
Gün 7 Kalymos - Bodrum
Programın yedinci günü geri dönüş yolu olarak geçecek. Dönüşte ilk durak Karaincir plajı olacak. Burası gerçek bir doğa harikası. Yüzmenin keyfini sonuna kadar yaşayacağınız bu alanda akşam yemeği ve konaklama da gerçekleşecek.
Gün 8 Bodrum
Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Bodrum’a yeniden dönüş sağlanacak. Kahvaltının ardındansa tur sona erecek.
Muhteşem güzelliğe sahip olan bu bölgeler, mükemmel bir tatil deneyimini size yaşatacak. Her gün yeni koylar, eşsiz yüzme alanları ve muhteşem güzellikleri görebilmenize imkan tanıyan bu yolculuk sayesinde, tüm yılın stresini üzerinizden kısa sürede atabilmeniz mümkün. Muhteşemliği yaşamak için bu programa katılabilir, bunun sayesinde eşsiz güzellikte ki masalsı diyarlara yolculuk yapabilirsiniz.