Valilik Gönül Elçileri Birimi'nce düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı, Vali Ersin Yazıcı’nın eşleri Hanife Yazıcı’nın desteğiyle gerçekleştirildi.

Rize Öğretmenevinde düzenlenen ve toplumun her kesiminden davetli bayanların katıldığı "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" kutlama etkinliğine ev sahipliği yapan Bayan Yazıcı, programa katılan konukların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Programda bir konuşma yapan Bayan Yazıcı, "Gönül Elçileri projesi" kapsamında önemli çalışmalara imza atıldığını kaydetti.
Bayan Yazıcı yaptığı konuşmada;“ Böylesi anlamlı günler de kadınların sorunlarını dile getirme, paylaşma ve çözüm üretme konusunda bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kadın demek, aile demek, toplum demektir. Kadın demek huzur demektir, bereket demektir. Kadın demek insan demektir.

Peygamber efendimiz de her zaman için kadının bilgili olması, kadına önem verilmesi ve güzel sözler söylenmesi gerektiğini belirtmektedir. Ömrü hayatı boyunca kadına verdiği değeri anlatmış ve bunu çevresine çok güzel yansıtmıştır.

Tarih boyunca Türk kadını hayatın her safhasında erkeklerin yanında her türlü sorumlulukları paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşı’nda, mücadelenin her döneminde bu kutsal savaşa destek vermiştir.
Günümüzde artık Türk kadını toplumsal hayata etkin biçimde katılmaktadır. Çalışan, üreten kadınların sayısı hızla artıyor. Ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde her alanda başarılı olmuş kadınlarımız var. Kadınların geldikleri noktadan büyük bir memnuniyet duyuyorum.

Kadın, annedir ve eştir. Ancak bütün bu rollerinin ötesinde, duyguları, düşünceleri, ümitleri, hayalleriyle kadın bir bireydir. Her fırsatta, kadın sorunlarının birer insan hakkı sorunu olduğunun altını çizmeliyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların maruz kaldığı sıkıntıların gündeme getirilmesi, kanıksanmış kimi yanlışların ve haksızlıkların tartışmaya açılması ve farkındalık yaratılması için çok önemli bir fırsat oluşturmaktadır.
Programa emeği geçen tüm arkadaşlara ve katılımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Geceye onur konuğu olarak, Tevfik İleri’nin kızı Cahide İleri Aksoy, Ekrem Orhon’un kızı Çayhan Dervişoğlu Orhon ve Ali Usta’nın kızı Emine Şeyma Usta katıldı. Gecenin onur konuklarına babalarının portreleri hediye edildi.Sahneye davet edilen İleri, Usta ve Orhon, bu programda bir ilke tanık olduklarından onur ve gurur duyduklarını ayrıca duygu yoğunluğu nedeni ile konuşmalarını fazla sürdüremeyeceklerini ifade ettiler. Programda anıların paylaşılması kimi zaman duygu yüklü anların yaşanmasına sebep olurken kimi zaman ise salonda kahkaha seslerinin yükselmesine sebep oldu.

Çekilen hatıra fotoğrafı sonrasında renkli dakikalar yaşandı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programında, Bayan Yazıcı, etkinliğe katılan bayanlarla yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.
Valilik Gönül Elçileri Birimi tarafından organize edilen etkinliğe çok sayıda kadın çalışan, şehit aileleri ile sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi kadınlar katıldı.