Doğu Karadeniz Bölgesinde zaman zaman yaşanan yoğun kar yağışı birçok köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden olurken, her konuda mucit olan yöre insanı da yaptığı araçlarla ekiplere yardımcı oluyor.

Çayeli Latifli Köyü sakinlerinden Yaşar Taş ve Ahmet Baltacı kışın kapanan köyün yolunu açmak için kendi imkanlarıyla kar küreme aracı yaptılar.

Çayeli merkezine yaklaşık 7 kilometre yolun yaklaşık 2 kilometrelik kısmını yaptıkları araçla açtıklarını belirten Yaşar Taş, kendisinin doğal ürünler satan bir şarküteri dükkanı olduğunu ve kışın başka köylere de giderek süt, peynir, yağ ve benzeri ürünler almak için de bu aracı kullandıklarını belirtti.

Aracı Ahmet Baltacı adlı arkadaşıyla kendi araçlarına uygun olarak tasarladıklarını belirten Taş: “Kışın ekipler sağ olsun bütün köylere ulaşmaya, kapanan yolları açmaya çalışıyor. Biz de hem onlara yardımcı olalım hem de kendi işimizi yapabilmek için böyle bir çözüm düşündük. İlk Önce bir arazi aracı aldım. Araç belirli bir kalınlığa kadar karda gidiyor. Ama kar kalınlığı artınca kar aracın altında yığılma yaptı. Araç gitmedi. Yığılan karı nasıl dağıtırız diye düşündük arkadaşımla ve 1.250 TL civarında bir maliyetle böyle bir şey yaptık, görenlerde hayran kaldı. Karadenizli her zorluğun üstesinden gelir.” Dedi.

Haber: Arzu ERBAŞ