Dernek üyesi Aydın Erkan hocanın görev yaptığı  Rize Paşakuyu mahallesindeki camide bir araya geldiği program dernek üyesi Güneysu Yeniköy camii İmam Hatibi Mahmut Ziya Büyük’ün Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı.

Dernek Başkanı Mustekim Kaba derneğin kuruluş amacının eğitime destek vermek, durumu iyi olmayan öğrencilere maddi ve manevi katkı sağlamak, ihtiyacı olan ailelere katkı sağlamak olduğunu söyledi. Derneğin özgür demokratik ve uzlaşmacı bir anlayışla hizmet edeceğini belirten Başkan Kaba "2013 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde derneğimiz yerel, ulusal düzeyde eğitimi desteklemek, okullar açmak, sağlık, sosyal yardım, alanında çalışmalar yapmak üzere kurduk. Derneğimiz özgürlükçü, demokratik ve uzlaşmacı bir anlayışla faaliyetlerimizi yürüterek araştırmacı bilgi ve donanıma sahip bireyleri yetiştirip gelişmesinde katkı sağlayacak bir dernektir. Derneğimiz ilim tahsil eden talebelere umut olacaktır. Yetenekli ve maddi yardıma muhtaç öğrencilerin öğrenimlerini tamamlamak, öğrencilere burs sağlamak ve ihtiyaç sahibi yoksul ailelere yardım eli uzatacaktır. Tamamen toplumun yararı için kurduğumuz Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği başta Güneysu ilçemiz olmak üzere ilimiz bazında kuran kurslarından nitelikli hafız yetiştirilmesine olanak sağlayacaktır." dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Faik Kalın ise "Derneğimizin merkezi Güneysu'da eğitimi ciddi anlamda yükselişe geçirmeyi hedefliyoruz. Güneysu ilçesine nitelikli Kur’an-ı Kerim kursu ve Arapça birimi yapmayı hedefliyoruz. Bu konuda üyelerimiz ve halkımız tarafından destek bekliyoruz." dedi.

Sohbetin ardından okunan dua ve temennilerle program tamamlandı.