Bugün RİZE’de, Çaykur bünyesinde 4 ilde çalıştırılmak üzere 20 eski hükümlü işçi alımı için başvuran 73 kişi arasında noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde bir kişi vardiki 3. kez yakaladığı şansla filmilik bir hikayesi ortaya çıktı. 

Daha önce iki kez kura ile Çaykur’a giren, birinde hakkını ağabeyine devreden, diğerinde ise karıştığı bir kavga nedeniyle cezaevine girince işten ayrılmak zorunda kalan 3 çocuk babası 48 yaşındaki Ali Rıza Gökbayrak, 3'üncü kez Çaykur’a girmeye hak kazandı.

Kurada kazananlardan Ali Rıza Gökbayrak da büyük sevinç yaşayanlardan biri oldu. 1992 yılında Çaykur’a işçi alımı için yapılan kurada ismi çıkan Ali Rıza Gökbayrak, o dönem başvurduğu kurumun kabul etmesi üzerine çalışma hakkını ağabeyine devretti. 1998 yılında, yaklaşık 30 bin kişinin başvurduğu işçi alımında 4 bin 991 kişi arasında kuradan ismi ikinci kez çıkan Ali Rıza Gökbayrak, Kalkandere Çay Fabrikası'nda işe başladı. Fabrikada 12 yıl çalışan Gökbayrak, seçimlerde karıştığı bir kavga nedeniyle mahkum oldu, 2 yıl, 2 ay ve 20 gün hapis yattı. Çaykur tarafından tazminatı ödenen Ali Rıza Gökbayrak’ın çıkışı verildi.


Çaykur’a eski hükümlü alımı için başvuran Ali Rıza Gökbayrak, bugünkü çekilen kurada da kazandı. İsminin çıkmasıyla büyük sevinç yaşayan Gökbayrak, "Yiyecek ekmeğimiz varmış, çok mutluyum" dedi.

Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim de 20 eski hükümlünün kurum bünyesinde 4 ay süreyle mevsimlik işçi olarak çalışacağını söyledi.