Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 1989-1994 tarih aralığında 30. Dönem Rize Belediye Başkanlığı yapan Merhum Memiş Ali Usta’nın Ölümünün 10. Yıldönümünde Pazarköy merkez Camiinde okunan Hatmi Şerif’e katıldı.



Pazarköy Merkez Camiinde okutulan Hatm-i Şerif öncesi Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cemaate yaptığı konuşmada “30. Dönem Rize Belediye Başkanlığı yapan Merhum Memiş Ali Usta’nın vefatının 10. Yıldönümünde kendisini okunacak olan Hatmi Şerif ve dualarla anacağız. Geldiğiniz için ve bizide misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum. O dönemde kendisiyle tanışma fırsatımız olmadı ancak çok iyi bir insan; dürüst, hemşehrimiz, Başkanımız olduğunu biliyorum. İnşaallah o ilkelerle bizlerde burada hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Merhum Memiş Ali Bey’in vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisinden Allah Razı olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.



Hatmi Şerife, Merhum Başkan Memiş Ali Usta’nın oğlu Akdeniz Üniversitesi Androloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta, Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Belediye Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi, Belediye Eski Başkan Yardımcıları Hasan Avcı, Eyüp Kabil, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Rizeli İşadamları, sevenleri ve yakınları katıldı.
Hatim duası sonrası aynı yerde bulunan Abdulgafur Kart Erkek Kur’an kursuna geçen heyet bir süre sohbet ettikten sonra Pazarköy’den ayrıldı.