Rize Belediyesi tarafından Eylül ayı içerisinde düzenlenen Sünnet merasimi Rize İsmail Kahraman Kültür merkezinde düzenlenen etkinlik ile son buldu.


Rize Belediyesi tarafından  Eylül ayı içerisinde ailelere katkı amaçlı organize edilen toplu sünnet merasimi çerçevesinde başvuruda bulunan 82 ailenin çocukları Uzman hekimler eşliğinde Rize Devlet Hastanesinde sünnet edildi.


Uzman hekimler tarafından sünnet edilen çocuklara Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenlendi.


Rize Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, İl Mili Eğitim Müdürü Şemşettin Durmuş ve sünnet olan çocuklar aileleri ile beraber katıldı.


Saygı duruşu ve istiklal marşı eşliğinde başlayan program içerisinde protokol konuşmalarının ardından  Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Program içerisinde sünnet olan her bir çocuğa Rize Belediyesi tarafından hediye verildi.


Hediyeleri çocuklara Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı prof. Dr. Reşat Kasap, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, İl Mili Eğitim Müdürü Şemşettin Durmuş takdim ettiler.


Etkinlikte Konuşma yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap:" Sünnetin dini inancımız açısından biz Müslümanlar için özel bir yeri vardır. Bunun yanında tabi ki sünnet sağlık açısından da önemli bir yere sahiptir.  Rize Belediyesi olarak bu faaliyetimizi geleneksel hale getirme çabası içerisinde olup, bundan sonraki yıllarda daha geniş kapsamlı yapma gayreti içerisinde olacağız. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Rize Belediyemizin meclis üyelerine ve daire müdürlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizim belediyecilik anlayışımızda hizmet sadece yol, su, duvar, alt yapı çalışması değil bunlar zaten bir belediyenin asli görevleridir. Biz bunun dışında sosyal kültürel etkinliklere de ağırlık verme çabası içerisindeyiz. Bir şehrin bu gibi organizasyonlara da ihtiyacı vardır. Bizim belediyecilik anlayışımız insan odaklı bir belediyecilik anlayışıdır. Sünnet olan çocuklarımızı tebrik ediyor sağlıklı sıhhatli günler diliyorum" dedi.


Rize Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu sünnet merasiminde çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı.