Bu arkadaşlık sayesinde Adana’dan Rize’ye taşınan Mine Damaksız (39) ile Rizeli arkadaşı Şefaat Topaloğlu (37) önce evde yaptıkları mantı ve içli köfte siparişlerine yetişmeyince işletme açtılar. Şimdi yanlarında çalıştırdıkları 6 kişi ile siparişlere yetişemiyorlar.

Adana’da yaşayan Mine Damaksız ile Rizeli Şefaat Topaloğlu’nun 7 yıl önce sosyal medya üzerinden başlayan arkadaşlıkları iş ortaklığına dönüştü. Bir sosyal medya platformunda tanışan ve zamanla telefonla görüşmeye başlayan 2 arkadaş ailece Adana Rize arasında da ziyaretler gerçekleştirdi.

Bu ziyaretler esnasında Rize’yi çok beğenen Mine Damaksız Rize’ye taşınma kararı aldı. Özellikle Adana lezzetleri başta olmak üzere yemek konusunda maharetli olan Damaksız’ın bu yeteneğini ticarete dökmesi gerektiğini düşünen Şefaat Topaloğlu’nun girişimleri ile 3 yıl evde mantı ve içli köfte yaparak satışa sundular. Zamanla siparişler için ev ortamı küçük gelmeye başlayınca işyeri açmak için harekete geçen Damaksız ve Topaloğlu, 1,5 yıl önce kurdukları işletmede de siparişlere yetişemez hale geldiler. KOSGEB desteği ile açtıkları işletmede ürettikleri mantı ve içli köfte için Tarım Bakanlığından onay belgesi alarak profesyonelliğe adım atarken şimdide yeni hedefler belirlediler.

“EVDE BAŞLAYAN TİCARETİ İŞLETMEYE ÇEVİRDİK”

Şefaat Topaloğlu daha büyük bir yerde lokantacılık sektörüne geçmek istediklerini belirterek” sosyal medya üzerinden tanıştığımız Mine Hanımla güzel bir ortaklığa girdik. Tanıştığımızda Adana'da yaşayan Mine Hanım ile iyi dost olduk. Rize’ye gelmeye başladı ve burayı çok beğendi.

Buraya taşındıktan sonra yemek konusundaki yeteneklerini görünce onu, ticarete girme konusunda destekledim. 3 yıl kadar evde mantı ve içli köfte yaptık. İyi bir pazar oluşturduk ve zamanla siparişlere yetişemez hale geldik. 1,5 yıl önce de bu işletmeyi kurduk. Biz çalışırız diye düşünüyorduk ama burada da ünümüz hızla yayılınca siparişler arttı ve şimdi 6 kişi çalışıyoruz. Hedefimiz lokantacılık sektörüne geçmek” dedi.

ADANA’DAN RİZE’YE GELDİ, İŞ KADINI OLDU

Adana’dan gelerek taşındığı Rize’de iş kadını olan Mine Damaksız geldikleri yeri hayal etmediğini ve bunun şaşkınlığını yaşadığını ifade ederek” her şey bir rüya gibi. Şefaat Hanımla tanıştıktan sonra hayatım bir anda değişti.

Önce Rize’ye taşındım. Sonra beni desteklemesi sayesinde yemek konusundaki yeteneklerimi ortaya çıkardım. İlk, sipariş aldık yemekleri evde hazırladık. Şefaat Hanım satış konusunda yardımcı oldu. Sonra siparişler giderek arttı. 3 yıl evde sürdürdüğümüz üretimi 1,5 yıl önce açtığımız işletmeye taşıdık ve şimdi bu işletmede bize küçük gelmeye başladı. 2 kişiyle çıktığımız yolda şu an 6 kişiyiz ve siparişlere yetişemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÖRÜK ÇADIRI İLE ADANA LEZZETLERİNİ TANITMAK İSTİYORUM”

Adana lezzetlerini Rize’ye taşıdıklarını söyleyen Damaksız” mantı, içli köfte, su böreği, sıkma, gözleme tarzı şeyler yapıyoruz. Ayrıca siparişe göre yemek yapıyoruz, Ramazan ayında güveç işlerimiz oluyor, tatlı yapıyoruz. Bundan sonrası içinde güzel hedeflerimiz var. Burayı sadece üretim yeri olarak kullanmayı düşünüyoruz. Yörük Çadırı yaparak Adana lezzetlerini Rize’ye taşımayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.