İnternet haberciliğinde bir haberin yazılması, tüketim ürünü haline getirilişi en az o haberin ortaya çıkarılışı kadar zordur. Çünkü okuyucu kendisi için en önemli haberi okumak, zaman kaybetmek istemez. Bu nedenle haberlerin güncel, doğru, dengeli ve tarafsız olması gerekmektedir. Haberin okunabilirliği için en kısa cümleler ve herkesin anlayabileceği sözcükler kullanmak gerekmektedir. Oluşan bu haber kapsamlı ve ilgi çekici olması önemlidir. En kapsamlı habere de 5N1K (Ne? Neden? Nerede? Ne zaman? Nasıl? Kim?) sorularına tüm cevapları bulacak şekilde ulaşılabilir.

 

İnternet üzerinden yapılan haberler, pek çok açıdan diğer haber kaynaklarına nazaran kendini arındırır. İnternet haberciliği, bütün haber tekniklerini tek bir çatıda toplayarak en geniş kapsamlı sonucu okuyucularına sunar. Bunu hem yazılı, hem sesli hem de görüntülü olarak eş zamanlı olarak karşımıza çıkarabilme olanağını da elinde tutar. Bir bilginin karşı tarafa aktarılması, internet ile yazıldığı anda bilgisayar ekranına yansıtılması kadar kolaydır. Zaman ve mekan kısıtlaması olmadan haberi her yönüyle ele almak da internet haberciliğiyle daha kolay bir hal almaktadır.

 

İyi bir internet haber sitesinde her şeyden önce; açıklayıcı tümceler kullanılır ve her tümcede mutlak bir düşünce ortaya konulur. Uzun yan tümcelerden ve edilgen yapılı yazılardansa kaçınılır. Haber yazılırken ifade edilen her düşünce mantıksal olarak bir sonrakine akar. Böylece internet ortamındaki bu haber, genel kavramları kullanarak yazının anlaşılmasını kolaylaştırır ve okurun dikkatini daha fazla yakalar.

 

Haberin dikkat çekmesini sağlayan bir diğer özellikse, diğer haber sitelerindeki sıradanlıktan kaçınarak eğlenceli bir hava ile yazılmasıdır. Böylelikle haberi daha rahat okuma ve anlama olanağını okuyucuya sunacaktır. Bu sıradanlığı da gelenekselleşmiş haber yazım teknikleri olan ters piramit yönteminden kaçınarak; T modeli, doğrusal ve doğrusal olmayan yöntem, online piramit, kümelem teknik, anlatım ve kum saati yazım teknikleri ile sağlamak internet haberciliğine yeni bir soluk getirmiştir.

 

Böylece yapılan araştırmalarla da internet haberciliğinin her geçen gün arttığını söylemek mümkün. Çünkü bir web sayfasına giren kullanıcı, anında etkileşim sağlayabilmektedir. Merak ettiği ve sorduğu sorulara anlık olarak feedback alabilmektedir. Bununla beraber yayınlanan bir haberi ülke dışından da pek çok okuyucu takip edebiliyor, anında etkileşim sağlayabiliyor. Böylelikle kaynak olarak tercih edilmesi dünya çapında olabiliyor.

 

Tüm bu artı getirisiyle internet haberciliği, günümüzde öne çıkan büyük bir platformdur. haberciliği hayatı olarak benimsemiş kuruluşlar ise bu platformda sınırsız bir rekabet içindedir. En doğru, yansız, güncel, eğlenceli ve güvenilir son dakika haberleri paylaşan haber sitesi tercih sebebi olmaya bir adım daha yakındır. Biz de, bu ilkeleri benimseyerek sizler için vazgeçilmez bir haber sitesi olmayı hedefledik. Son dakika haberlerimize www.ajanshaber.com sitesinden istediğiniz her içeriğe tek bir tıkla ulaşabilmeniz mümkün. Tek bir dokunuşla dünyadan merak ettiğiniz, izlemek ya da görmek istediğiniz her içeriği zengin sitemizde sizlere sunuyoruz. Ajanshaber.com ayrıca başta Türkiye ligleri olmak üzere Avrupa ve Dünya liglerinde oynanan futbol maçlarının detaylarını, maç sonu açıklamalarını ve röportajlarına da yer veriyor. Sadece futbol mu? Tabii ki hayır. Basketbol, voleybol, tenis, motor spor sporları, atletizm ve diğer bütün spor haberlerine yer veren haber sitesi.

 

Siz de interneti hayatınızın bir parçası olarak benimsediyseniz, haberlere de en doğru kaynaktan ulaşın.