Rize’de yapımı süren Güney Çevre Yolu’nun asfaltı dökülen bir bölümü yaya kaldırımı ve geçitleri yapılmadan trafiğe açıldığı ilk haftada 2 ilkokul öğrencisi otomobilin çarpması sonucu yaralandı, çok sayıda öğrenci de ezilme tehlikesi geçirdi. Duruma tepki gösteren veliler yol güvenliğinin alınması için imza kampanyası başlattı. Tüm olup biteni seyreden yetkililer acaba bir facia sonrası mı harekete geçeceği merak konusu oldu.

Güney Çevre Yolu çalışmaları kapsamında asfaltı dökülen İslampaşa ve Gülbahar Mahalleleri arasındaki 1.5 kilometrelik yol geçen hafta araç trafiğine açıldı. Yaya kaldırımı ve geçitleri olmayan yol güzergahında yer alan Vakıflar İlkokulu Okulu öğrencileri de okula gidip gelirken büyük tehlike ile karşı karşıya kaldı.  Bir hafta içerisinde otomobil çarpması soncu iki öğrenci yaralandı, çoğu öğrencide ezilme tehlikesi yaşadı. Kimi öğrenciler araç yolunda yürümek zorunda kalırken kimileri de yol kenarlarında güçlükle okula gidip geliyor. Duruma tepki gösteren veliler yol güvenliğinin alınması için imza kampanyası başlattı. Velilerin okul önünde imza topladığı sırada karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir öğrenci yol ortasında tamamlanmayan menfez düşere ayağını incitti. Hafif yaralanan küçük öğrenci göz yaşlarını tutamadı. 

ÖNLEM ALINMASI ŞART
Okul önünde toplanan veliler adına açıklama yapan Yüksel Güneş yolun tamamlanmadan trafiğe açılması ile çocukların korku ve tehlike içerisinde okula gidip gelmek zorunda kaldıklarını belirterek “Önceki gün iki çocuğumuza araç çarptı. Birinin burnu diğerinin ayağı kırıldı. Burada önlem alınması lazım. Yaya geçidi ,trafik ışıkları ve yaya kaldırımları olması lazım. Bunların yapılması için imza kampanyası başlattık. Velilerimiz de büyük destek veriyor. Her gün sabah akşam burada büyük karmaşa yaşanıyor. Burada daha büyük ciddi kazalar olmaması için biran önce önlem alınması gerekiyor.”  

Öğrenci velileri de Rize Belediyesi yetkililerine seslenerek yolda önlem alınmadan trafiğe açılmasına tepki gösterdi. Veliler daha öncede su baskınlarının yaşandığı yolun bu kez can güvenliği için tehdit oluşturduğunu belirterek Rize Belediyesinin acil önlem almasını istedi.