Yeniden Refah il Başkanlığını ziyaret eden Rahmi Metin, Yeniden Refah Partisi il Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ve il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Rize‘de belediyesinin yaptığı çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

Çok samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede her iki tarafta memnuniyetlerini bildirdiler.

İl başkanı ZERDECİ konuşmasında Partililerimiz farklı partilerde olsa Rize ilimizin belediye başkanı şehrin Emin’i dir, Rize‘de yaşayanlar olarak bizim de belediye başkanımızdır.

Bu vesileyle Rize İlimiz için kim faydalı hayırlı hizmette bulunursa yanında olur destekleriz.

Rize’nin yararına olan her projede parti ve kurum ayırımı yapmadan yer alacaklarını destekleyeceklerini söyledi

Zerdeci: Rize ilimiz yerel seçimlerde ilimiz Başbakanların şehri olması hasebiyle yaklaşık beş dönemdir iktidar partilerinin belediye başkanlık seçimlerini kazanmalarına rağmen Rize halkımız belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamamış ve başarılı bir belediyecilik yapılamamıştır. Bu durum Rize için maalesef beklendiği gibi bir avantaj olmamıştır. Rize de seçilen Belediye başkanları halkın, Rizeli olan Genel başkanlara olan sevgi ve destekleriyle bu partilerin adayları seçimi çok kolay kazanabilmiş ve seçimlerde rekabet ortamı oluşmamıştır. Bu durum kazanan Belediye Başkanlarının rehavete düşmelerine sebebiyet vermiştir. Seçimlerde neredeyse halka hiç bir vaatte bulunma gereksinimi dahi duymamışlardır. Bu durum ilimizde belediye hizmetlerinin aksamasına ve birçok eksikliklere, ilimize hizmetin gelmemesine, yatırımların gecikmesine sebep olmuştur.

Zerdeci: “Rize belediye başkanımız Rahmi Metin bey seçim öncesi partimizi yaptığı ziyarette seçilmesi halinde STK’larla ortak hareket edeceklerini herkesi dinleyeceklerini herkesin görüşlerini alacaklarının sözünü vermişti. Bu ziyaretleri ile bu sözünü yerine getirmiş iyi niyetlerini ortaya koymuşlar ve bizleri haliyle memnun etmişlerdir. Kendilerine teşekkürlerimi bildiriyorum, diye söyledi.”

Yapılan görüşmelerde Rize belediyesinin güncel sorunlarının başında olan şehrin merkezindeki belediye bloklarının, dükkanların kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkılıp yeniden yapılmasının plan ve projelerini ve detayları bu çalışmalardaki mağduriyetlerin asgariye indirilmesi, yine şehrimizde son zamanlarda yaşanan istimlak olayların da meydana gelen mağduriyetlerin ortadan kaldırılması, şehrimizde önemli sorunlardan biri olan dere ıslahları ve alt yapı çalışmalarındaki ilerlemelerin ve geçmiş yıllardan bu yana şehrimizin en önemli sorunlarının başında olan çok geç kalmış imar planlarının yeniden yapılma aşamalarındaki gelinen durumun değerlendirilmesi ile ilgili konular görüşmelerdeki ana başlıkları oluşturmuştur.

Başkan Rahmi Metin; yaklaşık 2 saat süren görüşmede Rize‘de yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili Yeniden Refah Partisi heyetine açıklamalarda bulundu sorulan soruların cevaplarını konularla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Zerdeci: “Ülke genelinde ve ilimizde, ülkemizin ve milletimizin çıkarlarına her şeyden önemli tutmak suretiyle milli görüş ilkelerine bağlı olarak kuvveti değil hakkı üstün tutarak, ülkemizin yaşamış olduğu sorunların çözümünde katkıda bulunacağız, yapılan iyi, hayırlı işleri kabul edip destekleyerek, yapılan yanlışlar karşısında da doğrusunu göstererek çözümünü sunmak suretiyle yapıcı bir muhalefetle, muhalefet görevimizi yapmaya devam edeceğiz.”

İl Başkanı Zerdeci; “Rize belediye Başkanı Rahmi Metin’e Yeniden Refah Partisi Ar-Ge birim başkanlığının hazırlamış olduğu 120 Milyar dolarlık milli kaynak paketi kitabını hediye etti ve sözlerine Sayın Rahmi Metin bey’e belediye hizmetlerindeki görmüş olduğumuz hayırlı ve gayretli çalışmalarını tebrik ediyor, eksiklikler ve mağduriyetlerin giderilmesi ve planlanan yeni projelerin uygulanması sürecindeki çalışmalarında takipçisi olmayı sürdüreceklerini söyledi.”