Yeniden Refah Partisi Rize İl Gençlik Kolları Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı Yunus Emre Taşçı iştirak etti.

Yeniden Refah Partisi Rize İl gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu divan toplantısına; Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak, Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci ve Gençlik Kolları teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre Taşçı'nın yanı sıra Genel merkez bölge koordinatörü Abdulkadir Usta, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Yüksel Bilal Adak ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi, AR-GE Birim Başkan Yardımcısı Rıdvan Saka Katıldı.

Divanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rize İl Gençlik Kolları başkanı Ünal Kazdal; geçtiğimiz günlerde yaşanan Emine Bulut Cinayetine dikkat çekerek; 'Anne Lütfen Ölme! feryatlarıyla şahit olduğumuz bu vahim hadise ve benzerlerinin maalesef artık toplumumuzda alışıldık bir durum olma tehlikesi ile karşı karşıyayız, bu feryat kulaklarımızda çınlarken ve toplum böylesine sosyal ve psikolojik bunalım içerisindeyken Milli Görüş gençliği olarak bizlerin sorumluluğu daha da artmıştır. Yaşanan bu bunalımın altında mutlaka ahlak ve maneviyat eksikliği yatmaktadır. Dolayısıyla biz milli görüş gençliğinin Önce Ahlak ve Maneviyat ilkesinin bir kez daha vazgeçilmez olduğu anlaşılmıştır' derken sözlerini katılımcılara teşekkür ederek sonlandırdı.

Divanda Yeniden Refah Partisi Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci'nin teşekkür konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Gençlik Kolları Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan yardımcısı Yunus Emre Taşçı: "Değerli hazirun bugün burada partimizin Rize İl Divanını icra etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Biz belki bugün burada sadece bir siyasi partinin il divanını icra etmek vesilesiyle bir araya gelmiş gibi görünsek de bizi burada toplayan güç siyasi bir hareketin parçası olabilmek, salt siyasi bir mücadele verme çabası değildir! Zira bizler birer misyon insanıyız. Bizim misyonumuz medeniyet değerlerimizin temsilcisi olmamızdır. Milli Görüş’ü 3 aşamadan oluşan bir analize tabi tuttuğumuzda neler görüyoruz?. Kaynağına bakıyoruz; Sultan Alparslan’ın, Selahaddin Eyyubi’nin, Sultan Fatih’in Görüşü’dür. Kaynağını doğrudan doğruya Kur’an ve Sünnet’ten alır. Milli Mücadeleyi ortaya koyan Kuvva ruhunun görüşüdür! Dolayısıyla bu ülkede yaşayan 80 milyonun görüşüdür. Kimyasal özellikleri nedir peki?. 1)Hakkı Üstün Tutmak, 2)Maneviyatçı olmak, 3)Nefis Terbiyesini esas almak. Peki fiziksel özellikleri; 1)Hidayet doğruyla yanlışı ayırt etmek 2) Feraset hadiselerin sonuçlarını ve varacağı noktayı hidayet nuru ile görüp yanılgıya düşmemek. 3)Dirayet Hakkı sonuna kadar savunmak, yılgınlığa düşmemek. Pekala Milli Görüş Neyi hedefler?; 1) Yaşanabilir Türkiye 2) Yeniden Büyük Türkiye 3) Yeni Bir Dünya. Değerli kardeşlerim hülasa bir canlı için su ne kadar önemli ise siyasi pusula olarak da Milli Görüş gördüğünüz üzere bizler ve aziz milletimiz için o kadar önemlidir. Çünkü nihai hedeflerimize bu kaynaktan beslenmeyen bu özelliklere haiz olmayan hiçbir paradigma ile ulaşabilmek mümkün değildir.

Siyaset ana düzlemde 3 unsurda bir vizyon ortaya koymak adına yapılır. 1)Dış Politika 2)İç/Sosyal Politikalar 3)Ekonomi Politikaları. Olması gerektiği şekliyle bugün bunları bizden başka savunan bir görüş var mı soruyorum sizlere? Bakın ne anlattık hayat kaynağı derecesinde bu necip milletin selametinin sorumluluğu üzerimizde dedik.

Üzülerek müşahade ettiğimiz bir başka durum da Milli Görüş’ü temsil etmek bir tarafa artık bir sonraki gün siyasetinin nereye savrulacağını kendi mensuplarının bile öngöremediği kardeşlerimizin durumudur. Peki iddiasız ve iktidara talip olmaktan uzak politikalar ile zaman geçirmek, her bu konu gündeme geldiğinde sefer bizden zafer Allah’tan deyip topu taca atmak ne kadar davamızla uyuşuyor! El hak tabi ki sefer bizden zafer Allah’tandır! Zira Liderimiz Dr. Fatih Erbakan ile birlikte zafer Allah’tan deyip seferin de gereklerini yerine getirmeyenlerin ipliğini pazara çıkarmak için yola çıkıyoruz hep birlikte elhamdülillah! Biz seferin de gereklerini yerine getirmeye talibiz! Rabbimiz Buyuruyor ki siz istikamet üzere yürüyün ben sizin tutan eliniz gören gözünüz olurum! Yani diyor ki Rabbimiz siz yeter ki ihlas üzere seferin gereklerini yerine getirin zafer muhakkaktır..! Bu şuurla her şeyin bizim iman ve gayretimizle mümkün olacağını unutmadan yola revan olmanın vaktidir! Zira iman varsa imkan da vardır!.." açıklamalarında bulundu.

Genel başkan yardımcısı Cemil Çolak İse Milli Görüş'ün her bir gencinin ne kadar önemli olduğunu vurgularken hiç bir gencimizin kendisini küçümsememesi gerektiğini ancak bir o kadar da mütevazılık içerisinde olması lüzumunu; tarihin ve Milli görüş şuurunun kendilerine yüklediği büyük sorumluluğu hatırlatıp kürsüden ayrılırken; Gençlik Kolları Bölge Koordinatörü Abdülkadir Usta'nın özellikle davada samimiyet vurgusu yaptığı ve bu samimiyeti Rize Gençliğinde fazlasıyla hissettiğini belirttiği konuşması büyük alkış topladı.

Divan; Erzurum, Artvin ve Trabzon Gençlik il başkanlarının teşekkür konuşmaları ve Rize İl gençlik Kolları Başkanı Ünal Kazdal'ın Kapanış konuşması ile sona erdi.