Yeniden Refah Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı parti içi çalışmalar ve aylık olağan Rize İl Divan toplantısı için Rize’ye geldi. Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılan İl Divan Toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi.

İl Divan Toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Rize İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci “Bugün ülkemizde yaşanan sorunların, 20 yıllık AK Parti Hükümeti’nin yapmış olduğu politikaların bir sonucu olduğunu görmekteyiz. Adalet ve kalkınma sloganıyla yola çıkan bu hükümet geldiğimiz noktada adalet ve kalkınmanın neresindeyiz sorusunu akıllara getirmektedir. Şöyle ki; Sanayinin milli gelirdeki payı AK Parti öncesi %24 iken bugün ise %19 seviyesine düşmüş, Tarım ve hayvancılık da milli gelirin payı AK Parti öncesi %12 seviyesinde iken bugün maalesef %6 seviyesine, yarı yarıya düşmüş, 2020-2021 Yıllarında toplam 170 bin esnaf, tüccar zor durumda kalmış borçlarını ödeyememiş kapatmak zorunda kalarak bu iş yerlerinde çalışan birçok emekçi işinden gücünden olmuş ve aileleri büyük mağduriyetler yaşamışlardır.

Genç işsizlik sayısı %30’un üzerine çıkmış ülke genelinde de işsizlik sayısı 10 milyona yaklaşmıştır. Ülkemizde ki işsiz sayısı dünyanın 106 ülke nüfusundan daha fazladır.

Dış ticaret açığımız ihracat ithalat farkı her yıl ortalama 50-60 milyar dolar açık vermektedir.

Türkiye’de üretim için gerekli hammadde, ara madde, teknolojinin yaklaşık %80’i ithal edilerek üretim yapılmakta, yani üretimimizin dahi %80’i dışa bağımlı. İhracatımızın kilo başına değeri ortalama 1 dolar seviyesinde, bu değer gelişmiş ülkelerde ise 50-60-70 dolar düzeyindedir. Tüm ihracatımızdaki katma değerli ürün oranı %3,5’lik bir dilime sahip olması büyük tabloyu ortaya koymaktadır.

Hane halkının bankalara olan borcu AK Parti dönemi öncesi 6,6 milyar TL iken bugün ise 943 milyar TL olarak 150 kat büyümüştür. Özel sektörün bankalara olan borcu Ak Parti öncesi 88 milyar $ TL iken bugün ise 4 trilyon TL’yi aşmıştır.

Çiftçinin bankalara ve kooperatiflere olan borcu AKP öncesi 2,5 milyar TL iken bugün ise 160 milyar TL seviyesi ile 70 kat artmıştır.

Tarihin en büyük zamlarıyla karşı karşıya kalan halkımız almış olduğu yetersiz maaş zam farklarıyla ezilmiş durumdadır.

Ülke genelinde Ak Parti öncesi 8 milyon olan icra dosya sayısı bugün ise 20 milyona ulaştı. Bu verilere baktığımızda kimler kalkınmış sorusuna cevaben esnafın, çiftçinin, emekçinin, memurun, dar gelirlinin kalkınmadığı aleni bir şekilde ortadadır.

Adalet tarafına baktığımızda;

İşe alımlarda devletin imkanlarından eşit şekilde yararlanma konusunda yapılan ayrımcılık eşitsizlikler haksızlıklar özellikle 1,5 milyon diplomalı genç işsizin olduğu bir dönemde olması gençlerin demoralize olmalarına ve karamsarlık, ümitsizlik içerisinde kalmalarına neden olmaktadır.

Adaletin olmadığı yerde huzur olmaz, barış olmaz, gelişme ve kalkınma olmaz. Ahlak ve maneviyat alanında İstanbul Sözleşmesi ve Avrupa birliği dayatmaları ile düzenlenen kanunlarla geldiğimiz nokta tam bir felakettir. Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan aileler parçalanıyor. Son üç yılda neredeyse her evlenen üç çiftten biri boşanıyor. Bu, ülkemiz için çok tehlikeli bir durum ve bize büyük bir yaradır.

Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden, en büyük ahlak ve maneviyat tahribatı ile karşı karşıya bulunmaktayız.

Bu durumun sürdürülebilir bir tarafı kalmamıştır. Hükümet artık olaylara karşı çaresizlik içerisinde, günü kurtarmanın peşinde birtakım tedbirler almaya çalışsa bile bu sorunların üstesinden gelecek gibi görünmemektedir.

Peki mevcut muhalefete baktığımızda; Bu muhalefetin içerisinde 28 Şubat’ta tanklara selam duranlar var, Türkiye’yi Suriye’de bataklığa sürükleyenler var. Dünya Siyonizm’inin önemli kuruluşlarından olan Chatham House’ dan ödül alan ve bu ödülden övünenler var. Dünya Siyonizm’inin önemli kuruluşlarından olan Bilderberg kuruluşuna müdavimlik yapanlar var. Yine bu muhalefetin içerisinde, ekonomi ile ilgili sorumlu bakan olduğu dönemde 35 milyar dolar faiz ödemesi yapmış, yani bugün ödenen faizin iki katı faiz ödeyenler var. “Irak’a ilk bomba düştüğü zaman 8,5 milyar dolar kredimiz hazır olacak” diyen bir zihniyet var.

Bu muhalefetin içerisinde, “gelir gelmez İstanbul sözleşmesini geri getireceğiz” diyenler var “Toplumsal cinsiyet eşitliği sapkınlığını LGBT projelerini Üniversitelerde zorunlu ders olarak okutacağız” diyenler var. Laiklik ilkesini din düşmanlığı olarak görüp bunu din düşmanlığı olarak uygulamak isteyenler var. Bu malum muhalefet ile ülkenin sorunlarına çözüm üretilemez.

Bizim yapmış olduğumuz siyaset, sadece iktidarın yanlışlarını yanlış, doğrularına da doğru demekle kalmayıp muhalefetin de yanlışlarına yanlış diyen, bunları açıkça konuşan her zaman hakkı üstün tutan zihniyete sahiptir.

Ülkemizde yaşanan bütün maddi ve manevi sorunların çözümlerinin anahtarı, şifresi bizdedir. Çözümü nasıl yapacağımızı, nasıl başaracağımızı en iyi bilen bizleriz. Bunun ispatı yayınladığımız kaynak kitaplarında hazırlamış olduğumuz yerli ve milli imkanlar ile yıllık 150 milyar dolar kaynak oluşturma ve 81 ilde 634 fabrika yatırımları projelerimizdir. Merhum Liderimiz Erbakan hocamızın açmış olduğu yoldan, bırakmış olduğu büyük emanetlere sahip çıkarak ilerliyoruz. Aziz ve şerefli milletimizi tarihte olduğu gibi köle değil yine dünyaya efendi yapacağız. Ülkemizi sanayide, kalkınmada zenginlikte, ahlak ve maneviyatta lider yapacağız.

Yeniden refah Partisi olarak bu hedeflere ulaşmak için başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm teşkilatlarımız gecesi gündüzü ile çalışarak iktidara gelip memleketin sorunlarını çözmek için var gücü ile çalışmaktadır.” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk yapmış olduğu konuşmalarda Rize teşkilatlarının çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Karadeniz’in güzide şehri Rize’de ve Rizeli hemşerilerimiz ile bir arada bulunmak bizler için mutluluk vericidir. Rizeli hemşerilerimiz önümüzdeki ilk seçimde, Millî Görüşün tek ve gerçek temsilcisi olan Yeniden Refah Partisini iktidara taşıyacaktır. İl ve ilçe teşkilatlarımızın yapmış olduğu çalışmalar her geçen gün verimini arttırmaktadır. Yapılan çalışmaların neticesini Genel Merkez raporlarından ve üye kayıt girişlerinden takip etmekte ve performans değerlendirmeleri ile realiteyi masaya koyarak Rize’mizden beklentilerimizi yükseltmiş bulunmaktayız. 3 yıl önce kurulan partimizin 81 il ve 922 ilçede tüm teşkilat yapılanmalarını tamamlayarak ıslak imzalı 350.000 üyeye ulaşmış bulunmaktayız.” dedi. Parti içi teşkilat eğitim konuşmalarını tamamlayan Genel Başkan Yardımcısı, muazzam heyecan gördüğü Rize teşkilatının çalışma ve disiplin ile tam bir Millî Görüş kalesi olma niteliğinde olduğunu dile getirerek sözlerini bitirdi.