Sarıkamış Harekâtı’nın 95. Yılı anma törenleri kapsamında düzenlenen , "Türkiye Sarıkamış Şehitlerine Yürüyor" sloganıyla bu sene düzenlenen Sarıkamış Şehitleri´ni anma programı kapsamında binlerce kişinin katılımı ile Sarıkamış Kızılçubuk Köyü’nde düzenlenen törenlerde ÇAYKUR da yerini aldı. Törenlere Milli Savunma Bakanı M. Vecdi Gönül, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Kars Valisi Ahmet Kara, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, , AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven, Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı,  Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Çaykur Erzurum Pazarlama Bölge Müdürü Zeki Sarıavcı, şehit yakınları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.

Törenlerde 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı´ndan Yüzbaşı Mehmet Denizhisar tarafından Sarıkamış Harekâtı’nın harita üzerinden anlatılmasından sonra Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül bir konuşma yaptı.

Bakan Gönül, vatan şehitlerini anmak için burada olduklarını belirterek, "Elbette toprakları vatan yapan insanlar olmadıkça toprak topraktır, vatan olmaz.  Şuna inanıyorum ki, bir başka milletin ordusu buradaki gibi tabiat şartlarının en zorlarıyla ve teçhizatın en uygunsuzuyla karşılaşsaydı isyan ederdi, firar ederdi. Bakıyorsunuz 120 binlik ordumuzda bir tek isyan yok, firar yok, tam bir itaat var. Ölüme gideceğini bile bile itaat ediyor. Bu en yüksek asalet duygusudur.”
 
Konuşmaların ardından, aralarında Çaykur Genel Müdürümüz Ekrem Yüce’nin de bulunduğu binlerce kişi yürüyüşe geçerek Yukarı Sarıkamış Köyü Şehitliği´ne geldi. Burada, askerler tarafından temsili olarak Sarıkamış Harekâtı canlandırılmasının ardından Bakan Vecdi Gönül, şehitliğe çelenk koyup,  Kızılay Derneği tarafından Gelibolu´dan getirilen Türk bayrağı ile toprağı teslim aldı.

Bu arada törenlere katılan devlet erkânının yanı sıra binlerce vatandaşa, Kızılay’ın kurduğu çadırda yemek verildi. Yemeğin ardından Çaykur’un Tanıtım ve Reklam Tır’da demlenip ikram edilen çayları yudumlayan davetlilerin memnuniyetleri yüzlerinden okundu.