Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürlüğü tarafından koordine edilen toplantıya, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, TAB Genel Sekreter Vekili İ. Cenk Erten, TAB eğitimcilerinden Abdullah Ömür ile 13 ilçe belediyesi yetkilileri ve bazı şube müdürleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak atıkların toplanması ve bertarafı konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, özellikle atık piller konusuna büyük önem verdiklerini ve bu nedenle ilçe belediyeleri ve atık pil iktisadi işletmesi ile yapılan istişarenin somut sonuçları olacağına inandığını söyledi.
Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Aşıcı da özellikle atık pillerin toplanması konusunda son yıllarda ciddi çalışmaları olduğunu, 2014 yılında nüfus oranına göre Türkiye 2’ncisi olduklarını ifade etti.
TAB Genel Sekreter Vekili Cenk Erten de konuşmasında, Türkiye’nin en önemli çevresel sorunlarından birinin de atık piller ile akümülatörlerin yönetmeliklere uygun olarak kullanılmamasından kaynaklanan sorunlar olduğunu belirterek, bu konuda yerel yönetimlere de büyük iş düştüğünü söyledi. Erten, yerel yönetimleri atıkların toplanması ve bertarafı konusunda iş birliği yapmalarının önemine değinerek, Malatya’nın atık pil toplama konusunda çıtayı daha da yükseltmesini beklediklerini bu nedenle ilçe belediyelerinin de bu konuda gayret göstermeleri ve büyükşehir ile işbirliği içerisinde olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından eğitimci Abdullah Ömür tarafından Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği hakkında bilgiler verdi.