Âlemleri hiç yokken, yaratan, yaşatan Yüce Allah’ın dininden- ilminden uzak yaşamayalım. İslâm dini ile birlikte yine Allah’ın ilmi olan pozitif ilimlerden, akli ilimlerden, doğa ilimlerinden, bilim ve teknikten uzak kalmayalım. Tüm bilgi, bilim, ilim, din- iman; Allah’ın katındaki, ilimlerdir. Bunları eksiksiz öğrenip, yaşam tarzı etmeliyiz. Aile halkına ve diğer insanlara öğretmeliyiz. Doğru bilgi, bilinç, ilim, irfan, kültür, medeniyet ile yaşamalıyız. Sapık felsefi görüşlere, bozuk ideolojik oluşumlara; aldanıp, kanmamalıyız. Uyanık, dikkatli, bilgili, bilinçli olmalıyız. İnsanların çoğunluğuna değil; hakka ve hakikate inanmalıyız. Yaşam tarzı etmeliyiz.

Allah cc. Ayetinde; Oku! Diyor. Sadece Kur’ân, sünnet oku, demiyor. Peygamberimiz; ilim edin, diyor. Sadece dini ilimler öğren, demiyor. Bilginin, ilmin, bilimin, sanatın, mesleğin, tekniğin, teknolojinin her birinin öğrenilmesini emrediyor. Ayrıca ; “yaz” diyor. Sadece Kur’ân, din yaz, demiyor. Zamanın, çağın tüm bilgi, ilim, bilim, sanat, mesleklerini öğrenmeliyiz. Kendimizi yaşayacağımız çağa hazırlamalıyız. Hazreti Ali; “çocuklarınızı yaşayacağı çağa göre öğretim aldırınız,” buyuruyor.

Ahlak, inanç olarak sapkınlaşmış; Yahudi, Hristiyan, Budist ve benzeri kâfirlere benzetmemeliyiz. Onlara uyulduğunda, kâfir olunur! Bu sapkın birey, toplum ve milletlere uyulduğunda, kendinizi İslam ve Müslüman dışına bulabilirsiniz! İman, İslam şerefinden ayrılıp; illetli, zilletli, sapık, sapkın, sapan; hayırsız kişi olursunuz! Bu durum,  hem bozuk dini inanış olarak böyledir. Hem de felsefi görüş ve ideolojik sapkınlıkla böyle olmaktadır! Bunların hepsi, İslam, mümin, Müslüman zıddı, tersi, karşıdır. Hak, hakikat, İslam, Allah, peygamber düşmanıdırlar. Bunlar bozuk materyalist görüşlerdir. İslam dini ve Müslümanlıkla yakından, uzaktan hiçbir ilgisi, alakası, bağı, bağlantısı, benzerliği yoktur. Bozuk felsefi görüşler; sapkınlıktır. Bozuk ideolojiler; kapitalizm, faşizm, sosyalizm, komünizm, liberallik, demokratlık, feminizm, LGBTİ+, her türlü beşeri sapkınlık; İslâm, Müslümanlık dışıdır. Müslüman bunlardan söz edip, uyamaz. Takdir edemez. Benimseyemez.

Kâfirleri benimseyen, kâfirlere uyan kişilerin doğrusu, gerçeği, hayrı, iyiliği olmaz. Bunlar adileşir ve Müslümanlara ve İslam dinine her türlü kötülüğü yaparlar. Bunlar İslam dininin tüm değerlerine karşıdırlar. İslam dinini ve Müslümanları düşman bilirler. Her fırsatta bunu belli ederler. Belli edemedikleri yerde, münafıklık ederler. Müslüman gözüküp, yavruluklarını sürdürmeye çalışırlar. Bunlarla işbirliği, ittifak, müttefik, işbirliği yapanlarda, onlar gibi aslında, esasen İslam ve Müslüman düşmanıdırlar. Biz, ülkemizde kâfirlik edenleri, münafıklık edenleri, müşriklik edenleri çok görmekteyiz. Bunlara asla, katiyen, kesinlikle uymamalıyız. Takdir etmemeliyiz. Benimsememeliyiz. Onlarla işbirliği içinde olmamalıyız. Bunlar ilmi, bilimi, bilgiyi kötülüğe kullanırlar. Süslü sözlerle aldatırlar. Eşek, köpek, mal, ahmak gibi kullanırlar! Çok bilgili, bilinçli, dikkatli, donanımlı olmalı. Tuzağa düşmemeliyiz.

Fitnecileri, fesatçıları- bozguncu, nifakçıları- ayrılıkçı, yıkıcıları, anarşist, şiddetçi, teröristleri ve uzantılarını dost edinmemeli. Onlara sevgi, saygı, muhabbet duymamalı. Dost sanmamalı. Sevgi beslememeli. Bizde, sizdeniz, dememeli. Onlar Hakk’a, hakikate, gerçeğe, peygambere, Kur’ân, sünnet, dine- imana karşıdırlar ve düşmandırlar. Onlar çekindiklerinden, korktuklarından, Müslüman ülkelerde kendilerini gizlerler. Kendilerini kâfir ülkelerinde gördüklerinde; katil, katliamcı, yıkıcı, her türlü gâvurluğu yapan, olurlar! Biz, bunları görüyor, dinliyor, yaptıkları vahşeti, dehşeti, yıkımı, katliamlarını görüyoruz.

Zalimi, kâfiri, gâvurluk yapanı beğenenler, onları sevenler, saygı duyanlar; onlarla birlikte ahirette hesap göreceklerdir! Onları sevenler; PKK, FETÖ, DEAŞ, DHKP-C ve benzeri terör örgütlerine maddi, manevi anlamda destek olanlar; onlarla ahirette sorgulanacak, yargılanacak, hesap vereceklerdir! Adam Smith,  Musollini, Hitler, Lenin, Stalin, Mao Zedong, Che Guavere gibi zalim, katil, katliamcıların yolunda, izinde olanlar; onlarla haşrolacaktır!

Peygamberimiz buyuruyor: Bizden başkasına benzemeye çalışanlar, bizden değildir. Yahudilere ve Hristiyanlara da benzemeyiniz.”

Lütfen! Ey insanoğlu ve Müslüman kardeşim! Akıllı, zeki, uyanık, bilgili, bilinçli, samimi, milli, yerli, manevi, dini, ilmi değerleri önemseyen, benimseyen, yaşayan ol! Emperyalistlerin kuklası, maşası, aleti, aracı, gereci, mankudu olma!  İnancın- itikadın bozuk olmasın. İmanın, amelin zayıf kalmasın. Kendin hak, hakikat, hukuk, adalet, güzel ahlaktan şaşmayasın. İlim ve İslam nimetinden yararlanmayan olmayasın. Zifiri karanlıkta debelenip, kalmayasın. Haksızlık etmeyesin. Hiç kimseye zalim olup, zulmetmeyesin. Zararlı, kötü, çirkin alışkanlıklar yapmayasın. İnsanlara eziyet yapmayasın. Gösteriş yapmayasın. Kendini beğenip, kibir- gurura düşmeyesin. Allah cc. Ve peygamber emirlerine itaatsizlik, isyan yapmayasın. Zalime, zulüm yapana destek vermeyesin. Yardımcım olmayasın. Ahlak, edep, görünüm, iç dünyan, dış dünyan olarak, bütünüyle mümin ve Müslüman olasın.

1-      Allah’ın emir ve yasaklarına uygun yaşamalı. Allah’ın emirlerini tutmalı. Yasakladıklarından sakınmalı.

2-      Allah’ın yarattığı kullara; iyilik, hizmet, infak etmeli. Yarar sağlamalı. Zarar- ziyan vermemeli.

3-      İnsanlara doğru bilgi, ilim, sanat, meslek, bilim, din- iman öğretip, benimsetmeli.

4-      İnsanlara, varlıklara, hayvanlara, bitkilere, çevreye, doğaya, dünya malına sevgi, saygı beslemeli. Zarar, ziyan asla vermemeli.

5-      Her zararlı, ziyan veren, kötü, çirkin, yalan, yanlış, insanlığa zararlı davranış; haramdır. Yasaklanmıştır. Haram ve günahlardan sakınmalı.

6-      Anarşi, şiddet, terör, çatışma, savaşma, saldırma içinde bulunmamalı. İslam dini; barış dinidir. İslam; barış demektir. Selam; barış demektir.

7-      Allah’ın emir ve yasaklarını insanlara anlatmalı. Öğretmeli. Duyurmalı. Bizlerde sadece sözle değil, yaşantımızla en güzel örnek olmalıyız. Sadece söz yarar sağlamaz. Yaşayışımızla örnek olmalı. Rol model olmalıyız.

8-      İman edip, güzel amel- ibadet –eylem yapmalı. Takva, verâ, isar, cömert mümin Müslüman olmalı. Diğerkâm mümin Müslüman olmalı.

9-      Yararlı, iyi, güzel, değerli, önemli işler yapmalı. Zarar verici işlerden sakınmalı.

10-   Takva, muttaki, bilge Müslüman olmalı. Cahil –cühela, çapulcu gibi olmamalı.

11-   Cennete gidecek, dünyada huzur ve mutluluk yaşayacak; hayat- yaşantı sürdürmeli.

12-   Dünyayı cehenneme dönüştürecek, ahirette cehennemi yaşayacak; akılsız, geri zekâlı, anlamazlardan olmamalı.

13-   Lütfen! İman edip, takva, muttaki, verâ, isar, cömert, bilge, samimi, diğerkâm, samimi mümin ve Müslüman olalım.

14-   Kur’an, sünnet, ilim, bilim, ahlak üzere hakkaniyetle yaşayalım.

15-   Zalimlere, sapıklara, sapkınlara anarşistlere, şiddetçilere, teröristlere uymayalım. Aklımızı, zekâmızı doğru bilgilerle işletelim. Bilmediğimizi, doğruyu bilen; bilgin ve bilgelerden öğrenelim. Ortak doğru uzman aklı kullanalım. İnsanlara, milletimize, devletimize, ülkemize, vatanımıza, memleketimize hiçbir yönden zerre kadar zarar- ziyan vermeyelim. Verenlere karşı hukuki mücadele verelim. Allah’ın selam ve rahmeti, hidayeti insanların üzerine olsun, inşallah.