Mümin, Müslim, Müslüman olmak, batıl ve küfür olan sözleri, söylemleri, görüşleri reddetmekle başlayıp; Allah’ın varlığını, birliğini, eşi- benzeri olmadığını, Hazreti Muhammed’in kulu ve peygamberi olduğunu kabul etmekle oluşur. Kur’ân ve sünneti kabul edip, yaşamakla; kalbe, beyine, hücreye, ruha yerleştirmekle gerçekleşir.

                Müslüman; Allah’ın emirlerini tutar. Yasakladıklarından ve şüphelilerden sakınır. İslam dinini, peygamberimizin yaşadığı şekilde yaşar. Allah’ın yapmasını istediği ibadetleri, davranışları yerine getirir. Kullarına iyilik, hizmet, infak, yardım eder. Kur’ân ve sünnetleri samimiyetle, bilgiyle, bilinçle isteyerek, yaşar. Büyük ve küçük günahlardan sakınıp, kaçınır.

                Allah’ı, dinini, kitabını, meleklerini, peygamberlerini, ahiret gününü, hayrı kabul edip, yerine getirir. Kur’ân’a bir bütün olarak inanıp, yaşam tarzı yapar. İslam dinini akılla, ilimle, bilimle, bilgiyle yaşar. Kötülüklerden, çirkinliklerden, yalandan, yanlıştan, olumsuzluklardan, zararlılardan sakınıp, kaçınır. Allah’a itaat, ibadet ve taat eder. Allah’ın reddettiklerini tamamıyla reddeder. Kur’ân’ı Kerim’i, peygamberimiz gibi anlayıp, bir bütün olarak yaşar.

                Âlemleri hiç yoktan yaratan, yaşatan, var eden, şekil veren,  Yüce Allah’ıma şükrediyorum, teşekkür ediyorum, ham ediyorum, taat ediyorum. Allah’ımızın müminlere, Müslümanlara, insanlara söylediği hak sözleri, “mealen” insanlara iletiyorum. Bendeniz âcizane görevimi, sorumluluklarımı yerine getirmeye tüm samimiyetimle, hasta halimle çalışıyorum. Siz okuyucularımıza da okumak, anlamak yaşamak düşmektedir.

                Yüce Rabbimiz Allah cc. İnsanlara ve müminlere şu hak sözleri vahiy yolu ile “mealen” iletmiştir:

1-      Allah’ın sözlerinden, dininden başka her türlü batıl, küfür olan söz, düşünce, eylemleri reddet! Lâ, de! Kabul etme! Allah cc. Vardır. Birdir. Eşi- benzeri yoktur. Hazreti Muhammed sav. Allah’ın kulu ve elçisidir. Allah’ı İhlas süresi ile ve Esma’ül Hüsna ile tanı, kabul et! Kendine, dinine, kitabına, peygamberine eş, ortak koşma! Aksi halde kâfirlerden, müşriklerden, münafıklardan, zalimlerden olursun! Allah cc. Mealen böyle buyuruyor.

2-      İnsan öldürme! İnsana zulmetme!

3-      Zina etme.

4-      Livata etme! Lezbiyen olma! Eşcinsel olma. LGBTİ+ gibi cinsi sapık, Lüt kavmi gibi cinsi sapık olma! Onlar gibi kahrolursun.

5-      İçki, alkol, uyuşturucu- bağımlılık yapan madde kullanma! Bunları, zarar vericileri kullanmak haramdır.

6-      Hırsızlık, yolsuzluk, hortumculuk, rüşvet, stokçuluk, fahiş fiyatla mal alıp- satma gibi ahlaksızlık içeren ticaret yapma!

7-      Keyif verici zararlı ve kötü maddelerden; esrar, eroin, morfin, tiner, uçucu madde, bonzai ve yüzlerce benzer türünü kullanma, haramdır. Kendini mahvedersin.

8-      Başkalarının malını sormadan alma, kullanma, gasp etme, yağmalama, çalma haramdır!

9-      Yalan söylemek ve de yalan tanıklık etmek haramdır. Hele mahkemede yalan söylemek, çok büyük günahtır.

10-   Özürsüz namaz kılmamak, oruç tutmamak, zekât vermemek, hac yapmamak çok büyük günahtır.

11-   Faiz alıp vermek, rüşvet alıp- vermek, tefecilik yapmak haramdır. Yabancı paraları biriktirmek de doğru bir davranış değildir. Altın biriktirmek de doğru davranış değildir. Paralar, servetler; ekonomide kullanılmalı. Altın ve dövizleri evde tutmak, ekonomiye zarardır. Milletimize, devletimize ekonomik zarardır. Zarar vermektedir.

12-   Çok yemin etmek haramdır. Doğru- dürüst insan yemin etmez.

13-   Anne ve babaya asi olmak, haramdır. Çok büyük günahtır.

14-   Akraba, hısım bağlarını koparmak, haramdır.

15-   Meşru savaştan kaçmak, haramdır.

16-   Yetim malı yemek, başkalarının hak- hukukunu çiğnemek, haramdır.

17-   Ölçü ve tartıyı doğru yapmayıp, hile yapmak, haramdır.

18-   Namazı vaktinde kılmamak, günahtır.

19-   Namaz, zekât, oruç, hac yapmak, Allah cc. Emridir.

20-   Müminlerin, insanların, hayvanların kalbini kırmak büyük günahtır.

21-   Allah cc. Ve peygamberimiz sav. Hakkında yalan söylemek, yalan söz isnat etmek, haramdır.

22-   Hak yere şahitlik- tanıklık yapmamak, haramdır.

23-   Allah cc. Zekât vermeyi defalarca, defaatça emretmiştir. Zekât vermemek, haramdır.

24-   Kötülüğü, çirkinliği, yalanı, yanlışı men etmemek, haramdır.

25-   Canlı hayvana işkence etmek, acı vermek, zulmetmek, haramdır. Kul hakkıdır.

26-   Kur’an’ı Kerim’i ezberleyip, unutmak, günahtır. İslam dinini bilip, yaşamamak günahtır. İslam dinini öğrenmemek, günahtır.

27-   Yaratılan varlığa hainlik etmek, haramdır.

28-   Domuz eti yemek, besmelesiz kesilen mubah hayvan eti yemek, leş yemek, kan içmek, haramdır.

29-   Doğaya, çevreye zarar vermek, haramdır.

30-   Allah’ın rahmetinden ümidi kesmek, haramdır.

31-   Mideyi doyurduktan sonra yemek, haramdır.

32-   Müslümanlara kötü söz söylemek, haramdır.

33-   Karı, kocanın birbiri ile çekişmesi, dövüşmesi, işkence etmesi, yaralaması, kötü davranması haramdır. Karı ve kocanın birbiri üzerinde hakları vardır. Bu haklara uyulmalıdır.

34-   Anne ve babanın, çocuklarını kötü yetiştirmesi, ilgilenmemesi, haramdır.

35-   Eşlerden, kadın, kocasına saygılı olmalı. Koca da karısına saygılı olmalıdır. Mahremiyet, iffet, namus korunmalı. Birbirine ihanet etmemeliler. Kendilerini başıboş, sallabaş, birbirine bağlantısız saymamalı.

36-   Kadınlar Saliha kadın olmalı. Erkeklerde dürüst mümin olmalı.

37-   Koğuculuk- laf taşıma yapılmamalı. Laf taşıma, dedikodu etme, haramdır. Çok büyük günahtır. Yasaklanmıştır.

38-   Erkek erkeğe- gey, kadın kadına – lezbiyen cinsel ilişki kurmak, ayetlerle, Allah cc. Tarafından yasaklanmıştır. Bugün, tüm dünyada şer güçler, LGBTİ+ denilen bu sapık, sapkın, cinsi sapıklığı desteklemektedir.

39-   2011 yılında “İstanbul Sözleşmesi” adı altında 78 ülke böylesi bir sözleşmeye imza koydu. Ama ABD, RUSYA, AZERBAYCAN, UKRAYNA, BULGARİSTAN, İNGİLTERE, 27 AB ÜLKESİNDEN 11 TANESİ, BU SÖZLEŞMEYİ İMZALAMADI. ÜLKESİNDE YASALLAŞTIRMADI. Ama ülkemiz ilk imzayı koyan ve yasallaştıran oldu. Sonucunda, son 10 yıl içinde kadın cinayetleri arttı! Boşanmalar her geçen yıl arttı! Evlenmeler 150 bin azaldı. 500 bin evlilikten, her yıl 150 bin çift, boşanmayla sonuçlanmaktadır.

40-    Resmi nikâh ile evlilik zorunlu olmaktan çıkarıldı! Erkekler ve kadınlar hem cinsleri ile dünyada evlenir oldu. Evlenmelerde, kadın ve erkek evliliği yanında üçüncü bir cinsin daha evlenmesi olmaya başladı. Bazı ülkelerde resmileşti! 

41-   Bir gün evli kalan kadın, boşandığı kocasından, hem yüklü tazminat almaktadır. Hem de her ay nafaka almaktadır. Kadına ayrıcalık tanındı. Pozitif ayrımcılık yapıldı. Oysa kadın, erkek eşittir. Birine olan ayrıcalık, diğerine haksızlık oluşturur.

42-    Sol siyasi partiler ve yozlaşmış siyasi partiler; LGBTİ+ cinsi sapıklığı açıktan desteklemektedir. Bunlar, 2021 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan terör olayları ile hükümeti yıkmaya çalıştılar. Her Ramazan ayında, LGBTİ+ cinsi sapıklar; özgürlük, hürriyet, evlilik istemektedirler. Terörü, emperyalizmi destekleyen şer güçler, bunları da her türlü desteklemektedir.

43-   Hükümet, kamuoyu baskısı ile 3 gün önce uluslararası olan bu anlaşmadan çekildiğini bildirdi. Dün, 23.03.2021 de Dışişleri Bakanımız, Avrupa Birliği ile Brüksel ’de toplandı. Bakanımıza; niçin İstanbul Sözleşmesinden çekildiniz? PKK siyasi uzantısı HDP’ye niçin Yüksek Mahkeme kapatma davası açtı? Bu böyle olmaz. Bu şekilde Avrupa Birliği’nden uzaklaşıyorsunuz, dediler. Oysa kendileri 27 ülkedir. 11 tanesi bu sözleşmeyi kabul etmemiştir. İşte bu gibi sapık dayatmalarla, devletimiz parçalamak, milletimiz yok etmeye çalışıyorlar. Aile kurumunu, bireyi, insanı, hayvandan aşağı varlık haline getirmeye çalışıyorlar. Hayvanlarda böylesi bir cinsi sapıklık yoktur. Çoğusu da tek eşlidir. Akıllı, edepli, güzel ahlaklı, hayâlı olmalı. Tuzağa düşmemeli.

44-   Kadınların, mahkemede söyledikleri esas kabul edildi. Erkek mağdur edildi. Kadınlar, kocalarını resmi istatistiğe göre; 4,5 kat daha fazla aldattı, boynuzladı!

45-   Feminizm, diğer ideolojiler gibi sapık ve sapkın bir ideolojidir. Kadını, erkeğe karşı kışkırtmakta, erkeği düşman belletmektedir! Sonunda da kadın ile erkeği birbirine düşürmektedir. Ülkemizde son 10 yılda; 170 bin kadını, 30 bin erkeği mağdur etmektedir. Dünyada %13, Batıda %8, Türkiye’mizde %3,8 kadın şiddet görmektedir! Oysa kadın ve erkek hukuk karşısında eşittir. Bir elmanın iki ayrı yarısıdır. Birbiri üzerlerine hak- hukukları vardır. Birbirine emanettirler. Birbirlerine yardımcıdırlar. Baskı, şiddet, dövme, ezme, kötülükte kullanma, istismar etme gibi birbirlerine davranmaları dinimizde yasaktır.

46-   İslam dini, kadını; beden, vücut, mahrem, kadın, anne, eş, kız, evlat, namus, iffet olarak kollar, gözetir. Kadına, kız evlada, eşe, kız kardeşe asla haksızlık etmez. Üzmez. Cennet, annelerin ayağı altındadır. Evladın, anne ve babaya en iyi, itaatkâr, güzel, incitmeden davranması, Allah cc. Tarafından emredilmiştir.

47-   Allah cc. İnançta, inanışta sapıklığı, sapkınlığı yasaklamış. Niyette kötü olmayı yasaklamış. Duyguda kötülüğü yasaklamış. Ümitsizliği yasaklamış. Düşüncede yalanı, yanlışı, batılı, küfrü yasaklamış. Amelde, fiilde, davranışta, eylemde, ahlakta kötülüğü, çirkinliği, yalanı,  olumsuzluğu, yıkıcılığı, caniliği, berbat olmayı yasaklamıştır. İslam dinine, gerçek ilme, bilime, bilgiye onurla sahip çıkılmasını emretmiştir. Kur’an ayetlerinin Allah’ın sözleri olduğu gibi ilmide Allah’ın iradesidir.

48-   Resmi nikâh zorunluluğu kaldırıldı. Zina, şikâyet olmadıkça, serbest oldu! İstanbul Sözleşmesi’nden 3 gün önce çekildik. İnşallah dinimize, örfümüze uygun bir yasa oluşur.

49-   T.C. Vatandaşları, devlet kurumlarına karşı korumasız, haklarını koruyamaz, durumdadır! Bursa İdare Mahkemesi’nde, bir belde belediyesini mahkemeye vermiştim. “Yürütmeyi durdurma istemiştim.” Yürütmeyi durduramayacağım; “( Değişik); 10.06.1994 tarih – 4001/12. madde: 1. Danıştay’da veya İdari Mahkemelerde dava açılması, dava edilen, idari işlemin yürütmesini durdurmaz,” kararı verdi. Yanı belediye uygulaması yanlış bile olsa, yürütmeyi durdurma yapılamamaktadır. “Mahkeme, yürütmenin durdurulmasının reddine karar verdi.” Bu durum, belediyelerin, vatandaşa karşı; yanlı, taraflı, keyfi, haksız uygulama yapacağını, gösteriyor. Hiçbir mahkeme, belediyenin yanlış uygulamasını durduramaz, dendi. Böyle hukuk, adalet, doğruluk, dürüstlük, uygulama olmamalı. Devlet her türlü vatandaşını her türlü haksızlıktan korumalı.

50-   Emanete ihanet- hainlik etmek, haramdır.

51-   Dedikodu, Koğuculuk etmek haramdır.

52-   Başkalarının gizli hallerini araştırmak, haramdır.

53-   Allah’a, dinine, peygamberine, kitabına şirk- ortak koşmak haramdır.

54-   Yalan söylemek, iftira etmek, yalancı tanıklık etmek haramdır.

55-   Büyüklük taslamak haramdır.

56-   Varisten mal kaçırmak, kızların ve kardeşlerin miras hakkını yemek, aldatmak, kandırmak, hile etmek, haramdır. Hayır getirmez.

57-   Cimrilik, pintilik yapmak, savurganlık yapmak, haramdır.

58-   Dünyaya sevgi bağlamak, dünyaya tapınmak, ahireti unutmak haramdır.

59-   Allah’ın azabından korkmamak haramdır.

60-   Haramı, haram kabul etmemek, bu zamanda onlar haram olur mu demek, haramdır.

61-   Falcılara, müneccimlere, cincilere, gelecekten haber verenlere inanmak, haramdır.

62-   İslam dininden dönmek, haramdır. İslam dinini bırakıp, sapık ideolojilere, batıl felsefi görüşlere inanmak, bağlanmak, haramdır.

63-   Yabancı erkeklere ve yabancı kadınlara şehvetle bakmak, haramdır.

64-   Erkeklerin, kadın giysisi; kadınların erkek giysisi giymesi haramdır.

65-   Kâbe’de günah işlemek, büyük haram, büyük günahlardandır.

66-   Namazı vaktinde kılmamak, haramdır.

67-   Kadınların avret yerine, bakmak, haramdır.

68-   Devletin hak- hukuk ile yaptığı işlere karşı çıkmak, haramdır. Yanlışlarını dile getirmek, uyarmak, sevaptır.

69-   Hanımının annesine sövmek, haramdır.

70-   Dövme yaptırmak haramdır.

71-   Köpek atığını yemek, haramdır.

72-   Bir insana iyilik yapıp, başına kakması haramdır.

73-   Erkeklerin kadınsı giyinmesi, hareket etmesi, haramdır.

74-   Allah’tan başkasına, başka adlara yemin etmek, haramdır.

75-   Cahil kalmak, yeni bilgiler öğrenmemek, ilkel ve berbat yaşamak, haramdır.

76-   Cahillik- cehalet beladır, musibettir, haramdır.

77-   Cünüp gezmek, haramdır.

78-   Kendine zina ettirmek, haramdır.

79-   Helali helal bilip, inanmamak, haramdır.

80-   Batıla uymak, küfür, şirk, insan öldürmek, hak yemek, hukuksuz davranmak, yalan söylemek, iftira atmak, hak mücadeleden ve savaştan kaçmak, haramdır.

81-   Anne ve babaya karşı gelmek, sihir, büyü, fal açmak, Kâbe’ye saygısızlık, zina, fuhuş, ahlaksızlık haramdır.

82-   Zina, fuhuş, zararlı, kötü, çirkin, ahlaksızlık, edepsizlik, hayâsızlık haramdır.

83-   Alkollü madde, bağımlılık yapan madde, sarhoş edici maddeleri kullanmak haramdır.

84-   Hırsızlık, soygun, çalma, gasp, yağmalama haramdır.

85-   Anarşi, şiddet, terör yapmak haramdır.

86-   Rüşvet alıp vermek, faiz alıp, vermek haramdır.

87-   Ölçüsüz, tartısız, hileli iş yapmak haramdır. Hısımlarla ilgiyi kesmek haramdır.

88-   LGBTİ+ Eşcinsellik, kadınla ters cinsi ilişkiye girme, feminizm ve tüm ideolojiler haramdır. Sapıklıktır, sapkınlıktır. Zararlıdır. Kötüdür. İnsanlığa zalimliktir. Zulümden başka bir şey getirmemiştir.

89-   Hayvanlara her türlü haksızlık etmek haramdır. Çok büyük günahtır. Doğaya, çevreye zarar vermek haramdır.

90-   Müslümanlara ve seçkin sahabeye dil uzatmak haramdır.

91-   Gerçek din âlimlerini küçümsemek haramdır.

92-   Zalim olmak, zulmetmek haramdır.

93-   Ailesinin iffet, namus, onurunu çiğnetmek haramdır.

94-   İyiliği emredip, kötülüğü men etmemek haramdır.

95-   İbadetleri özürsüz yapmamak haramdır. Çok büyük günahtır.

96-   Kadın ile erkeğin- eşlerin birbiri ile çekişmesi, boğuşması, şiddet yapması haramdır.

97-   Başkasının arkasından aleyhinde konuşmak haramdır.

98-   Kumar oynamak, şans oyunları oynamak, boşa zaman geçirmek, boş işlerle zaman öldürmek haramdır.

99-   Şehveti tahrik edici müzik dinlemek, filim seyretmek, iş yapmak haramdır.

100-           Allah’ın istediği şekilde örtünmemek, açılmak haramdır.

101-           Pislikten, kirlilikten korunmamak, taharet etmemek, boy abdesti almamak haramdır.

102-           Hakkı, hukuku ödememek haramdır.

103-           Çocuğu ilimsiz, bilgisiz, mesleksiz, sanatsız, cahil- cühela yetiştirmek haramdır.

104-           Bakamayacak kadar, yetiştirmeyecek kadar çok çocuk sahibi olup, bakamamak haramdır. Bugün geri kalmış ilkel kabileler böyle yapmaktadır. Kendileri ve çocukları mahvolmakta, perişan olmaktadır. Su yok, ekmek yok, giyecek yok, yiyecek yok, barınak yok! Allah cc. Akıl fikir edinme isteği veriri inşallah. Allah cc. Beyin vermişte, kullanan olmamaktadır. Yetenek vermiş de, beceriye dönüştüren kişiler – bireyler olmamaktadır.

105-           İnsanların haram, günah olan madde kullanmaları, haram yeme- içmeleri; özürlü çocuk olma sayısını artırmaktadır.

106-           Kurallara uyarak yaşamama kazalara, özüre, sakatlığa, engelli olmaya neden olmaktadır. Bütün bunlar haramdır. Bu özürlüler, sakatlar, engelliler devlete, millete, kendilerine yük getirmektedir. İlkeli, kurallı yaşamak gerekir. İlkesiz, kuralsız yaşamak haramdır. İç içkiyi, çek esrarı, iç şarabı, rakıyı, uyuşturucuyu! Kendin sakat ve işe yaramaz ol! Neslini özürlü, sakat, perişan ede! Bu durum çok büyük günahtır, haramdır.

107-           Dar gelirli, az gelirli ol. Bakamayacağın kadar çocuk yap! Öğrenim yok! Eğitim yok! Meslek, sanat, terbiye yok! Ahlak yok! Çocuklar aç, susuz, giysisiz! Yarısı terörist, eşkıya, hırsız, katil olur! Üç bin liraya PKK terör örgütüne çocuk verir! Bu haramdır. Çok büyük günahtır. Milletimiz, devletimiz, insanlık, doğa bu gibi insanlık bilmezlerle başları beladadır.

108-           Kâhin, müneccim olmak haramdır.

109-           Bitkileri her derde diye satmak haramdır.

110-           Başkalarına sövmek, hakaret etmek haramdır.

111-           Kötülüğe örnek olmak, kötülükte çığır açmak haramdır.

112-           Nimete karşı nankörlük yapmak haramdır.

113-           Bir Müslümanın diğer mümine kâfir demesi haramdır.

114-           Mastürbasyon haramdır.

115-           Kadın hasta halinde iken cinsi ilişkide bulunmak haramdır.

116-           Cuma namazına gitmemek haramdır.

117-           Başkasının gizli işlerine, gizli olan evine, namahremine bakmak haramdır.

118-           Başkasının evine izinsiz girmek haramdır.

119-           Yabancı kadınla tenha yerde bulunmak hoş değildir. Fitneye sebep vermek haramdır.

120-           Müslümanlara, insanlara, hayvanlara her şekilde rahatsızlık vermek haramdır.

121-           İnsanların, İslam dinini bilip, yaşaması gerekir. Bilmemesi, yaşamaması haramdır.

122-           İlim, bilim, bilgi öğrenmek farzdır.

123-           İnsanlara, hayvanlara hizmet etmek, yardım etmek, infak etmek farzdır.

124-           Mescit yapmak farzdır.

125-           İlim öğretmek farzdır.

126-           İyi, yararlı evlat yetiştirmek farzdır.

127-           Müminleri bölmek, parçalamak, ayrımcılık yapmak, ırklara, cemaatlere, tarikatlara bugün ki, anlamda bölüp, parçalamak haramdır.

128-           Boy abdesti almak farzdır. Gusül abdesti almamak haramdır.

129-           Kurban kesmek, Kevser süresinde emredilmektedir.

130-           Helal kazanç kazanmak farzdır. Haram kazanmak haramdır.

131-           Kur’ân öğrenmek ve öğretmek farzdır.

132-           Adaletle hükmetmek farzdır. İslam’ın en önemli değerlerinden, emirlerinden biri de adaletli, adil olmaktır.

133-           Allah’a samimi olarak ibadet etmek, dua etmek farzdır.

134-           Allah’ı zikretmek farzdır.

135-           Helal ve temiz geçimlik kazanmak, çalışmak farzdır.

136-           Müminleri dost edinmek farzdır. Edinmemek haramdır. Bugün Müslüman toplumlar bunu yapmamaktadır.

137-           Yetimleri korumak farzdır.

138-           Yakın komşulara yardım etmek farzdır.

139-           Uzak komşulara yardım etmek farzdır.

140-           Müminlere yardım etmek farzdır.

141-           Yolda kalmışlara, muhtaçlara, düşkünlere yardım etmek fazdır.

142-           İyiliği emredip, kötülükleri yasaklamak, men etmek farzdır.

143-           Fazla konuşmamak farzdır.

144-           Verilen hak sözü yerine getirmek farzdır.

145-           Emaneti ehline ve güvenilir, sağlam insana vermek farzdır.

146-           İffet ve namusu korumak, dürüst olmak farzdır.

147-           Allah cc. Kur’ân ’da iyilik yapmamızı, ihsanda bulunmamızı, cömert olmamızı, günahtan pişmanlık duymamızı istemektedir.

148-           Beden, ev, çevre olarak temiz olmamızı istiyor.

149-           Allah’tan saygı ile söz edip, itaat etmemizi, korkup, fenalıktan kaçınmamızı istiyor.

150-           Bela, musibet, dert, sıkıntılara karşı sabırlı olmamızı, Allah’tan yardım istememizi istiyor.

151-           Adaletten ayrılmamamızı, Nahl süresi 90. Ayette ve diğer ayetlerde emretmektedir.

152-           Ailesine bağlı olmayı, sahip çıkmayı, koruyup, gözetmeyi, kötülüklerden korumayı emretmektedir.

153-           Anne ve babaya, hısım ve akrabaya sahip çıkılmasını emretmektedir.

154-           Kul hakkına, milletin, insanların haklarına tecavüz edilmemesini emretmektedir.

155-           Güler yüzlü, tatlı dilli, güzel davranışlı, iyi niyetli, yararlı davranışlı, doğru- dürüst olmamızı emretmektedir.

156-           Düşmanlara karşı korkaklık gösterilmemesini, cesaretli olunmasını emretmektedir.

157-           Namazı dosdoğru kılıp, zekat verilmesini istemektedir.

158-           Dünya ve ahireti, maddi ve manayı birlikte yürütmeyi emretmektedir.

159-           Fitne, fesat- bozgunculuk, günah, haram, küfür işler yapılmasını yasaklamıştır.

160-           Allah’tan başka ilah, İslam’dan başka inanç edinme haram kılınmıştır.

161-           Şeytana, nefse uyma haram kılınmıştır.

162-           İnsanlara zülüm ve haksızlık etme yasaklanmıştır.

163-           Hainleri, dönekleri, anlaşma bozanları, anne ve babayı incitmeyi Allah cc. Yasaklamıştır.

164-           Akrabaya, komşuya, insanlara, hayvanlara iffete, namusa zarar verme ayetlerle yasaklanmıştır. Zaten bendeniz bu yazımda ayetleri mealen bildirmeye çalışıyorum.

165-           İnsan öldürme ve insan haklarına tecavüz etme Maide süresi 32. Ayette de yasaklanmıştır.

166-           İnsanların hak, hukuk, namus, ırzlarına dokunma yasaklanmıştır.

167-           Alışverişte yalan söyleme yasaklanmıştır.

168-           Başkalarıyla alay etme, küçümseme yasaklanmıştır.

Bizler, mümin ve Müslüman olarak, Allah cc. Yolunda olmalıyız. Sapkınların, sapıkların yollarını takıp etmemeliyiz. Onların yolunda, izinde, felsefesinde gitmemeliyiz. “Allah’ın dinini, din etmeliyiz. Yarattığı ilme, irfana, bilgiye uygun yaşamalıyız.” İlim insani, bilim insanı olmalıyız. Dindar olup, İslam dinini bilgiyle, bilinçle, samimiyetle yaşamalıyız. Allah’ın emirlerini harfiyen yapmalı. Yasakladıklarından mutlaka sakınmalıyız. İyilikleri artırıp, çoğaltmalı. Kötülükleri azaltıp, yasaklamalıyız. Her gün mutlaka doğru bilgi edinmeliyiz. Her anımızı güzelliklerle değerlendirmeliyiz. Hiçbir kula zarar- ziyan asla vermemeliyiz. Merhametli, şefkatli, müşfik olmalıyız.

İslam dinini isteyerek, en doğru şekilde öğrenip, yaşam tarzı etmeliyiz. Eğer bu istek

içimizden, isteyerek gelmezse, bilgimizden bizlere hayır, iyilik gelmez. İstemeliyiz. Hakkı, hakikati içtenlikte istemeliyiz. Samimi olmalıyız. Eğer olmazsak, ordinaryüs ilahiyat profesörü olsak bile dürüst, dindar bir hak mümin, hakiki dindar Müslüman olamayız. Bugün samimi olmayan binlerce ilahiyatçı bulunmaktadır! Kullanılmaktadır. Allah’ı Rab edinmemiş! Başkalarını rab- efendi edinmiştir! Fikirde ideolojik görüşe uymuş. Komünist, sosyalist, ateist, materyalist, kapitalist, faşist, liberal, din ve mümin düşmanı, feminist, mason ve binlerce sapkınlığa bulaşmıştır! Allah cc. Bizleri bu tür sapıklıktan, sapkınlıktan korusun, diye dua etmeli. Duayı hem sözel hem de fiili yapmalı. Duamızda istediğimiz hak yolda adım atmalı. Sadece sözde, lafta kalmamalı.

                Allah’ın emirleri, yasakları, öğütleri konusunda sosyal medyada onlarca ilmi makale yazdım. İnşallah yine de yazacağım. Sosyal- sanal medyadaki bu ilmi, bilimsel yazılarımdan hala yararlanmanız mümkündür.

Sizlere sistematik olarak hazırlanmış Allah cc. Emirlerinden yararlanmanız için şu yolu göstermek istiyorum. Sosyal medya arama motoruna giriniz.

Şunları yazınız: 1- ) 32 farz nedir? Mutlaka öğrenelim. Yaşam tarzı edinelim.

2-) 54 farz nedir? Mutlaka öğrenip, yaşam şekli yapalım.

Bunların dışında Allah’ın bizden istediği inancı, ibadeti, güzel ahlakı, muamelatı, ibadetleri de öğrenip, mutlaka yapalım. Geç kalmadan, hemen işe başlayalım. Son pişmanlık fayda vermez, unutmayalım! İçten inanma, inancı yaşama hevesi taşıyalım. İçtenlikle isteyerek, mutlaka Allah cc. Ve peygamberinin hak, hakikat yolunda yaşayalım. Çevremize de olumlu i, yararlı katkılarımız muhakkak olsun. Selam ve iyi dileklerimi sizlere iletiyorum. Dua ediyorum.