Artvin'in Yusufeli ilçesinde bir evde çıkan yangında yanan evin enkazı altında kalan bir kişi hayatını kaybetti. 


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Demirköy'de Yakup Dikici’ye (80) ait 2 katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen nedenle sabaha karşı yangın çıktı. Evin ikici katında bulunan Yakup Dikici’nin kızları yangını son anda fark etmeleri üzerine son anda dışarı çıkmayı başarırken, evin alt katında uyuyan Yakup Dikici, kısa sürede alevlerin evi sarması sonucu çöken evin enkazı altında kaldı. Artvin ve Yusufeli Belediyesi itfaiye ekipleri, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Yusufeli Orman İşletme Şefliği'ne ait arazöz kullanılarak, vatandaşların da yardımıyla söndürülen yangında, Dikici’nin cesedine ulaşıldı.


AFAD ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla enkazdan çıkarılan Dikici’nin cesedi, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Evin kullanılamaz hale geldiği yangınla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.


Öte yandan Artvin Valisi Ömer Doğanay beraberindeki İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı ile birlikte yangın yerine giderek, yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarını yerinde takip etti.