Artvin’in, Yusufeli İlçesinde yapılamakta olan, Türkiye Rafting Şampiyonası için Yusufeli’nde bulunan, Gazeteci-yazar Bayram Ali Kavalcı, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’ı makamında ziyaret ederek, Yusufeli’nde çıkartılmak istenen maden çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı.

Tekkale ve Çevreli Köylerini içine alan Taç ve Çorak 4.Grup Maden Ocakları Entegre Projesi ile ilgili ÇED kurum görüşleri alınmaya başladı. 

Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'in de içinde yer aldığı heyet tarafından maden sahalarının bulunduğu yerlere gezi düzenlendi ve ilgililerden yerinde bilgi alındı. TAÇ ve ÇORAK Maden Sahalarını gezen heyet, süreci gözlemlemeye çalışıyor. 

Konuyla ilgili serbest Gazeteci-yazar B.Ali Kavalcı’ya bir açıklama yapan Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, madenin yanında veya karşısında olmak yerine sürecin doğru yürütülmesine katkı vermeye çalıştıklarını söyledi. Başkan Eyüp Aytekin, "Madenin işletme sürecinde oluşacak negatif veya pozitif durumları bilimsel destek de alarak dikkatli bir şekilde gözlüyoruz. Sosyal etki değerlendirme konusunda da taleplerimizi ve kurulması gereken mekanizmayı önerdik ve ÇED’ de karşılık bulmasını bekliyoruz. Tespit edebildiğimiz veya gelecekte tespit edeceğimiz her türlü olumsuzluğa karşı coğrafyamızın ve hemşerilerimizin hukukunu muhafaza gayretindeyiz. “diye konuştu. 

Olağanüstü süreçlerden geçen Yusufeli ilçesinde, süreçleri doğru yönetmek ve sorunlara doğru çözümler üretmek için Yusufeli Belediye Başkanlığınca 2010 yılında yapılan Geçmişten Geleceğe Yusufeli Sempozyumu ve 2014 yılında yapılan 2. Yusufeli Sempozyumunda ilçenin karşı karşıya kalacağı maden gerçeği bilimsel olarak çalışılmış, yöreye olumlu veya olumsuz etkileri bildirilerle kamuoyuyla paylaşılmıştı. Yine 2015 yılı içerisinde Yusufeli’ndeki sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunduğu bir heyetle Türkiye'nin önemli maden işletmeleri gezilerek izlenimler kamuoyuyla gezi sonuç bildirisi şeklinde paylaşılmıştı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI