Daha Önce Artvin Çoruh Üniversitesinden, Artvin Merkezden ve daha değişik yerlerden yapılan ve halkın büyük beğenisini kazanan Kaçkar TV den canlı olarak yayınlanan “Ramazan Özel Programı” yayınını bu defa Yusufeli İlçesinden gerçekleştirdi.

15 yıldır kesintisiz erişilmez bir rekora sahip olan ve yapmış olduğu 1750 den fazla canlı yayınla Artvin’in tanıtımı için çok önemli bir hizmet yapan Kaçkar TV Müzik Pınarı Program Yapımcısı ve sunucusu Nurbay Usta ramazan ayında bütün ilçelerden “Ramazan Özel Programı “ile ramazan ayının maneviyatını özelliklerini ve güzelliklerini yansıtırken aynı program içerisinde gittiği ilçe tanıtımı içinde çok büyük katkı sağlıyor.

Her yıl birbirinden güzel ramazan programları ile halkı bir araya getiren ve topluma barış sevgi kardeşlik tohumlarının atılmasında büyük bir titizlikle çalışan Yusufeli Kaymakamlığı ve Yusufeli Belediyesi ilçesinden yaptırmış olduğu bu programla göz doldurdu.

Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın yönlendirmesi ilçe kaymakamlığı ve ilçe belediyesinin destekleri ile yapılan ve Kaçkar TV ekranlarından canlı yayınlanan program, Merkez Camii Müezzini Mürsel Işık’ın okumuş olduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Merkez Camii İmamı Bilal Aslıbayoğlu’nun ramazan sohbeti ile devam etti.

YUSUFELİ’NİN İDARİ VE SİYASİ GÜCÜ

İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Erkin Tokgöz ve İl Genel Meclisi Üyesi Furkan Çakmak ilçeye yapılan hizmetleri ve yeni Yusufeli yeri ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Yayının bu bölümünde Yusufeli esnaf ve Sanatkarlar Kooperatif Başkanı Mehmet Eyilmez’de Yusufeli esnafının sorunlarını ve yeni yerleşim yeri ile ilgili endişelerini dile getirdi. Oldukça seviyeli ve tartışmaktan uzak sadece Yusufeli menfaatlerinin ön planda tutulduğu bu bölümde; Yusufeli ilçesinin Yusufeli’nin sorunlarını çözebilecek siyasi ve idari güce sahip olduğu vurgulandı. Özellikle Bakan Faruk Çelik, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Yusufelili oluşu ve Milletvekili İsrafil Kışla’nın da özel destek ve katkıları ile bütün sorunların çözüleceği ve yeni yerleşim yerine sorunsuz bir şekilde taşınılacağı anlatıldı.

Programın son bölümünde ise sanatçı Türkü Kız Solmaz Akgül okumuş olduğu İlahiler ve halk Türküleri ile izleyicilerin beğenisini kazandı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’ de program sonrası yaptığı açıklamada oldukça dolu dolu ve Yusufeli için Yusufeli’ne yakışır bir ramazan programı oldu. Yusufeli belediyesi olarak vatandaşların Ramazan ayını daha güzel geçirmelerini sağlamak için böyle güzel programlar yaptıklarını belirterek şunları söyledi “ Ben öncelikle Ramazan ayının bütün Yusufelili hemşerilerime ve bütün Müslümanlara sevgi barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Ramazan rahmet ayı. Rahmetiyle beraber bereket ayı. Hakikaten bereket yağıyor. Bunlarla beraber de sevgi barış, kardeşlik ve huzurun zirveye çıktığı bir aydır. Bizde belediye olarak her yıl çok özel ramazan programları düzenliyoruz. Bizim inancımızda kültümüzde olan değerlerimizi yaşatıyoruz. Ramazan ayı içinde yine fakir fukaralara yardımlarımız devam ediyor. İnşallah bu Ramazanın güzel ve bereketli bir şekilde geçmesini temenni ediyorum.”

Muhteşem program sonrası Yusufeli’nde evlerinde Kuran-ı Kerim olamayan bazı vatandaşlara Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Yusufeli’nde çıkan yerel gazetelerden Yusufeli haber Gazetesi ve Yusufeli’nin Sesi gazeteleri İmtiyaz sahipleri çalışanları ve diğer ajans muhabirleri de programı takip etti.

Program bitiminde program yapımcısı ve sunucu bu programları bütün ilçelerimizden yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar bu 4. Programımız. Program ramazanın özelliklerine ve güzelliklerine uygun Türkiye televizyonlarında bu formatta yapılan tek programdır. Bu programın yapılması için ilimiz Valisinin yönlendirmesi ve destekleri olmuştur. Toplum bu tür programlara ihtiyacı var.

Bu programın Yusufeli’nde yapılmasını sağlayan İlimiz Valisi Sayın Ömer Doğanay’a, Yusufeli Kaymakamı Sayın Ahmet Altun’a Yusufeli Belediye Başkanı Sayın Eyüp Aytekin’e, Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Erkin Tokgöz’e, İl Genel Meclisi Üyesi Furkan Çakmak’a, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Mehmet Şehitoğlu’na, İlçe Müftülüğüne, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Mehmet Eyilmez’e, Bereket Yapı’ya,Yusufeli’nde görev yapan yerel ve ulusal basın mensubu çalışanlarına, Kezban Kuaför, Yusufeli esnafına, Yusufeli halkına çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Daha öncede Artvin merkezden ve Artvin Çoruh Üniversiteden de Üniversite Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Tilki ve İlahiyat Fakültesinden Öğretim üyeleri hocaların katıldığı aynı formatta yapılan programlarda halkın beğenisini kazanmıştı. Program bitiminde Üniversite öğrencilerine 100 adet Kuran-ı Kerim 100 adette İslam İlmihali hediye edilmişti.