Deniz kenti Rize’de ‘Yüzme bilmeyen kadın kalmasın’ sloganı ile Rizeli Yüzme Antrenörleri Özgür Seyhan Kaçar ve Esra Hapeloğlu tarafından ‘Haydi Yüzmeye’ etkinliği başlatıldı. Oluşturulmaya başlanan gruplar da kadınlara yüzme eğitimi verilecek. Yüzme en güzel egzersiz yöntemi olarak ta biliniyor.   

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Rize’ye kazandırılan Olimpik Yüzme Havuzlarıyla birlikte Rize’de yüzme sporuna 7’den 77’ye her yaşta olan ilgi her geçen gün artıyor. Rizeli kadın yüzme antrenörleri Seyhan Özgür Kaçar ve Esra Hapeloğlu, kadınlar için özel kurslar düzenliyor. Kadınlara özel gruplar halinde ders veren yüzme antrenörleri tüm kadınları yüzme sporu yapmaya davet etti.

‘HAYDİ YÜZME BİLMEYEN KADIN KALMASIN’
Bayanları ev ortamında uzaklaştırarak sportif faaliyetlere yönlendirmeyi amaçladığını ifade eden yüzme antrenörleri Seyhan Özgür Kaçar ve Esra Hapeloğlu, “Haydi kadınlar yüzmeye sloganıyla yola çıktığımız yüzme kurslarımız sürüyor. Rize’de kadınların yüzme öğrenebileceği çok güzel ortamlarımız mevcut. Rize’de yaşayan kadınları bu alanda geliştirmek ve yüzmeyi onlara en iyi şekilde öğretmek bizim en büyük hedefimiz. Haydi gelin yüzme bilmeyen kadın kalmasın.” dedi.

‘YÜZME EĞLENCELİ VE DİNLENDİRİCİ’
Yüzmenin spor olmasının yanında eğlenceli ve dinlendirici bir branş olduğuna dikkat çeken yüzme antrenörleri “Uzmanlar, yüzmenin zihinsel ve fiziksel faydalarının yanında diğer bazı kara sporlarını yapmayı kısıtlayıcı fiziksel sınırlamaları olan kişilerinde kolayca yapabileceği, vücudun hemen hemen her yerini çalıştırdığı için en çok kas yaptıran spor dalı olduğunu ifade ediyor. Yüzme büyük küçük herkesin yapabileceği eşi bulunmaz bir egzersizdir” ifadelerini kullandı. 

KADINLAR İÇİN İLETİŞİM HATTI
Özgür Seyhan KAÇAR 0 538 525 63 82
Esra HAPELOĞLU 0534 665 94 95
www.rizeyuzme.com