19 Eylül Gaziler Günü, Düzce Valiliği tarafından düzenlenen resmi programla Anıtpark’ta kutlandı. Gaziler gününde 84 yaşında ki Kore Gazisi Cevat Kazancıoğlu’na madalyası takıldı.
Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü olarak kutlanan Gaziler Günü nedeni ile Düzce’de de resmi program düzenlendi. Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen programa Düzce Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, polisler ve askeri erkan katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, protokol üyelerinin çelenk sunumunun ardından Düzce Muharip Gaziler Derneği Başkanı Vedat Nefesoğlu günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Nefesoğlu, “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasını müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile mareşallık rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün gaziler günü olarak kutlanmaktadır. Aynı gün diğer bir deyimle Kahramanlık Günü olarak da kutlanmaktadır. Yerel kurtuluş günleri de gazilerimiz ve kahramanlarımız için birer anma günüdür. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizi onurlandırıldığımız gündür. Gaziler Günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir” dedi.
Konuşmanın ardından Kore Savaşı’na katılarak gazilik unvanı alan ancak başvuru süreci yeni tamamlanan 84 yaşında ki Cevat Kazancıoğlu’na Vali Ali Fidan tarafından gazilik madalyası takıldı ve gazilik beratı verildi.