Berat Kandili’nde lokma dağıtan AK Parti’lilerle belediye zabıtaları arasında yaşanan gerginliğin ardından partili kadınlar, Çanakkale Belediyesi’ne yürüyerek siyah çelenk ve karanfil bıraktı.
Berat Kandili’nde, kordon boyunda vatandaşlara lokma dağıtmak isteyen AK Parti’liler ile belediye zabıtaları arasında gerginlik yaşanmış, çıkan olaylara polis müdahale etmişti. Olayın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan AK Parti Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyeleri ve merkez ilçe teşkilatı, Çanakkale Belediyesi’ne yürüdü. Ellerinde ‘Kadına kalkan eller kırılsın’ yazılı pankartla yürüyen grup, belediye önünde açıklama yaptı.
İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, “Kandil vesilesiyle, Çanakkale’mizin asırlardır devam eden güzel bir geleneğini yerine getirmek üzere kordonda bir araya gelen kadın kolları üyelerimize ve kandil lokmamızdan tatmak isteyen kadın, erkek, genç, ihtiyar misafirlerimize onlarca zabıta ile zor kullanan Çanakkale Belediyesi’nin tavrını, barış şehri olan Çanakkale’mize yakıştıramıyoruz. Demokrasilerin şöleni olarak bilinen seçimlere 1 haftadan az süre kala Çanakkale’ye değer katacak çalışmalarımızdan hoşlanmayan ve sesimizi kısmaya çalışan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a, kadına verdiği sözde değeri önümüzdeki 8 Mart’ta göstermesi için, elimizdeki çelengi kapısına bırakıyor, tüm kutsallarımıza karşı yapılan bu affedilmez saygısızlığı protesto ediyoruz” dedi.
Açıklamanın ardından belediye önüne siyah çelenk ve karanfil bırakan grup, daha sonra belediye önünden ayrıldı. Grup gittikten sonra bırakılan çiçekler belediye görevlileri tarafından toplandı.