Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki Armatör Yakup Aksoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Bir Gemim Var-2’ projesiyle öğrencilerine uygulamalı eğitim verebileceği kendi teknelerini kazandırdı.
Güney Marmara Kalkınma Ajansı - Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenen ‘BİR GEMİM VAR -2’ projesi 2014 yılının Haziran ayında başlayıp 9 say sonra başarı ile tamamlandı. Karakovası Eksen Gemi İmalatı ve Bakım Tersanesinde kullanılabilecek duruma getirilen teknenin denize indirilişi dualarla yapıldı. Toplam bütçesi 192.087 TL olan projenin yüzde 90 ‘ı GMKA tarafından desteklenirken yüzde 10 ’luk bölümü Gelibolu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklendi. Aya Gelibolu ismi verilen teknenin adını okul öğrencileri koydu. Boyu 14.53 metre, eni 4.07 m, ve derinliği 1.27 metre olan teknenin denize indirilişinde konuşan Gelibolu Mili Eğitim Şube Müdürü Arzu Yücesoy, “Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 2014 tarihinden kabul edilen bir gemim var 2 projesi kapsamında yapılan AYA GELİBOLU isimli eğitim teknemiz 2005 yılında Hudutlar Sağlık Genel Müdürlüğünden hibe olarak gayri faal durumda okulumuza kazandırılmıştır” dedi.
Törene Belediye Başkan vekili Deniz Cankara, Milli Eğitim Şube Müdürü Arzu Yücesoy, Okul Müdürü Zafer İsmail Başaran, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Eligül, CHP İlçe başkanı Nihat Demirsu ve okul müdürleri katıldılar. Tören sonunda davetlilere pilav ve ayran dağıtıldı.