Bayramiç Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği tarafından açılan kursa giden avcılar, 3 ana başlık altında aldıkları eğitim sonrası sınava girdi.
Bayramiç Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği tarafından açılan kursa katılan 33 avcı, 7 günlük süre içinde aldıkları 32 saatlik eğitimin ardından sınava girdi. Bayramiç Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursa katılan avcılar, avcılığa giriş modülü, avcılığın geliştirilmesi, güvenlik ve ilk yardım konularında toplam 50 soruya cevap verdi.
Yapılan sınavda başarılı olan avcılar kurs bitirme belgesine sahip olurken, Bayramiç Avcılık Atıcılık ve İhtisas Derneği Başkanı Fatih Yüksel, yaptıkları çalışma sonrası avcı belgesine sahip olmayan ve avcılık yapmak isteye dernek üyesi avcıları tespit edilmesinin ardından açılan kursta 7 gün içinde 32 saat eğitim alan acıların sınava girdiğini ifade eden Yüksel "Derneğimize üye olan ve çeşitli nedenlerle avcı belgesine sahip olamayan avcı arkadaşların belge sahibi olabilmesi ve bilinçli avcılık yapmalarına imkan sağlamak için açtığımız kurs sonu kursiyerler sınava girdi. Sınavda başarılı olan kursiyerler belgelenecektir" dedi.