Çan’da Engelliler haftası nedeniyle Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Okulları tören düzenledi.
Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından söz alan Zeynep Bodur Okyay Özel Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Gözden, “Okul olarak misyonumuz; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur’ sözünden hareketle, özel eğitim gerektiren bireylerin, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda hayat becerilerini geliştirmek, öğrenme ihtiyaçlarını karşılayarak topluma uyumlarını sağlamak, işe, mesleğe ve geleceğe hazırlamaktır” dedi.
Öğrencilerin hazırladıkları yöresel oyunları sergilemelerinden sonra 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı mezunlarına Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Fırat ve Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu tarafından başarı belgeleri verildi. Mezun olan öğrenciler büyük bir sevinçle keplerini atmalarının ardından Öğrencilerin ve annelerinin oluşturduğu Resim ve El sanatları sergisi açıldı.
Törene Çan Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Hakan Fırat, Belediye Başkanı Dr.Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Uğurelli, Ak Parti Çanakkale Milletvekili adayı Sebahattin Güner, Ak Parti Çan Kadın Kolları Birsen Dirlik, daire amirleri, okul müdürleri, Çan ÖZKUR Özel Çocukları Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Melek Gökduman, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak ve Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz da okulu ziyaret ettiler.