Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale’de 2 milletvekili çıkartarak, en başarılı parti konumuna sahip oldu. CHP’nin yeni Milletvekili Av. Muharrem Erkek, dün akşam seçim sonuçları netleşmeye başladıktan sonra parti il binasında CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve partililer ile birlikte bir açıklama yaptı.
Çanakkale halkının kendilerini desteklediklerini ve büyük bir sorumluluk yüklediklerini belirten CHP’nin yeni Milletvekili Muharrem Erkek, “Çanakkale halkı partimize ve bizlere güvendi. Büyük bir teveccüh gösterip, destekledi ve bizlere büyük bir sorumluluk yükledi. Ben merkez adayı olarak çok gururluyum” dedi.
“TARİHİMİZDE İLK KEZ ÇANAKKALE’DE 1’NCİ PARTİ OLDUK”
CHP’nin Çanakkale tarihinde ilk kez il genelinde 1’nci parti olduklarını ifade eden Erkek, “Tarihimizde ilk kez Çanakkale’de il genelinde 1’nci parti olduk. Hem de önemli bir farkla. Merkezde de Ak Parti ve MHP’nin oylarının toplamından fazla bir oy aldık. 2011 genel seçimlerine göre ciddi oranda oylarımızı ve Ak Parti’yle aramızdaki farkı arttırdık. Bu CHP’nin örgütlerinin gücüdür. Siyaset bir ekip ve ilke işidir. Biz gücümüzü örgütlerimizden alırız. CHP örgüt ve üye partisidir. Bizim havuz kaynaklarımız ve para kaynaklarımız yoktur. Birebir siyaset yaptık. Dokunarak siyaset yaptık. Belde belde, köy köy gittik sıkılmadık el bırakmadık” diye konuştu.
“YÜZDE 10 BARAJI DEMOKRASİ AYIBIDIR”
Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin yüzde 10 barajını geçmesine sevindiklerini belirten Erkek, “HDP’nin barajı aşmış olması, Türkiye’nin demokrasisi açısından çok çok önemliydi. Çünkü %10 barajı bir demokrasi ayıbıdır. Temsilde adaleti yok eden, sandığa giden oyların büyük bölümünün çöpe gitmesine sebep olan, milletin iradesinin önemli bir bölümünün meclise yansımasını engelleyen bir barajı HDP aştı. Bunu da çok ciddi önemsiyoruz” diye konuştu.
“KOALİSYONA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”
Koalisyona ılımlı baktıklarını da ifade eden Erkek, “İstikrar demek, tek başına yönetmek değildir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri, koalisyon dönemlerinde de çok önemli büyüme oranlarına ulaşmıştır. Koalisyon kesinlikle istikrarsızlık değildir. Koalisyon aksine çoğulculuktur. Katılımcı demokrasidir ve uzlaşma kültürüdür ve bizim buna çok ihtiyacımız var Türkiye’de” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da arzularının yerine gelmesinden memnun olduğunu açıkladı. Gökhan, “ Seçimler başladığı noktada hep şunu söylemiştim. CHP Çanakkale genelinde 1’nci parti olacak ve en az 2 tane milletvekili çıkaracağız demiştim. Bu biraz hayal gibi görünüyordu ama ben buna inanıyordum. Çünkü; Biga’da belediyemizi almıştık. O da çok önemli bir kazançtı bizim için. Diğer belediye başkanlarımız, örgütlerimiz buna inandık. Biliyorsunuz ki adaylarımız da ön seçimle seçildiler. Bu bizim için büyük avantajdı. Örgütümüz hareketlendi, örgütümüz ayağa kalktı. Ve son noktada 2’nci sıra adayımız zayıf olduğumuz bölgelerden seçilen arkadaşlarımızdı. Onların çalışmalarının faydasını gördük ve 1’nci parti olduk. 2’nci arzum HDP’nin barajı geçmesiydi. Çünkü bu bizim için dünyaya karşı bir demokrasi ayıbıydı. Ve HDP’nin oyunun %12 olacağını söylüyordum ve nitekim %12 civarlarında bir oy aldı. Kesinlikle siyasi partiler ve seçim kanunlarının değişmesi gerekmektedir. Yeni vekillerimize bunları değiştirmek yakışır diye düşünüyorum” dedi.
“OYUMUZU ARTTIRARAK 1’NCİ PARTİ OLDUK”
Çanakkale’de oylarını arttırarak birinci parti olduklarını belirten Gökhan, “Bütün Çanakkale’de geçmişte zayıf olduğumuz ilçelerde oyumuzu arttırarak ve il merkezinde de oyumuzu arttırarak 1’nci parti olduk. Bunda sonraki süreçlerde de kaybettiğimiz bütün belediyeleri, elimizde olmayan bütün belediyeleri de kazanmak için çaba göstereceğiz. Artık bundan sonra hem yerel, hem de genel seçimler bizim için hedef olmuştur. Milletvekillerimizde Çanakkale için çaba gösterecekler. Hepsini tebrik ediyoruz” diye konuştu.