Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Organ Nakil Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan, üniversite yöneticileri ile akademik ve idari personel katıldı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin iki temel açıdan önemli olduğunu ifade etti. Bunlardan ilkinin hastanenin bir eğitim ve öğretim kurumu olması olduğunu belirten Acer, “Buradaki öğrencilerimiz Tıp öğreniyorlar, Tıp uyguluyorlar. Bu anlamda burası çok önemli bir kurum. Bunun yanında hastanenin bir de hizmet niteliği var” dedi. Hastanenin diğer önemli özelliğinin ise Çanakkale ve çevresine sağlık hizmeti vermesi olduğunu belirten Acer, bu nedenlerden kaynaklı hastanenin kendileri için çok önemli bir konumda bulunduğunu belirtti. Hastanenin gelişimi için üniversite yönetimlerinin ciddi çabalar harcadığını belirten Acer, bu çabaların kendi yönetimlerinde de artarak devam edeceğini belirtti. Rektör Acer “Devam eden bir hastane inşaatımız var, bir kısmı tamamlandı, bir kısmı da önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlanacak. Büyük bir üniversite hastanesine Çanakkale kavuşmuş olacak. Şu an içinde bulunduğumuz ünite, organ nakli kliniği. Gerçekten bu Çanakkale’nin, çevresinin, çevresindeki köylerin çok ciddi bir ihtiyacına hitap ediyor. Çünkü böyle bir ünite Çanakkale’de bulunmadığı için hastalar çevre illere gitmek durumundalar ve organ bulmakta ciddi sıkıntı çekiyorlar. Çanakkale geçen sene en çok organ bağışı yapan il olarak Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildi. Dolayısıyla üniversite hastanesi olarak çok ciddi bir hamleden bahsediyoruz. Hocalarımız böyle bir yetkilendirilmeyi almış durumdalar. Yakın zamanda organ nakli hastanemizde başlayacak. Yeni binamız bittiği zaman da çok daha büyük bir kliniğe taşınıp, bu faaliyetlerimizi çok daha rahat bir ortamda devam ettirecekler. Tabii devletimizin yaptığı yatırımlarla bu mümkün olabiliyor. Sayın vekilimiz, AK parti il başkanı, diğer konuklarımız sağ olsunlar bugün açılışta bizi yalnız bırakmadılar. Harcanan emeğin karşılığı olarak bunu açma şansına sahip olduk hep beraber. Klinik üniversiteye ve Çanakkale’ye hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan ise Çanakkale’nin Türkiye’de marka değeri en yüksek şehirlerin başında geldiğini ifade ederek, “Tarihiyle, turizmiyle, doğasıyla, ormanıyla, tarımıyla Çanakkale bambaşka bir kent. Çanakkale’mizin marka değerini arttıran bir başka özelliği de Onsekiz Mart gibi çok özel, başarılı bir üniversiteye sahip olması. Bugün gurur duyduğumuz, şehrimizin vizyonuna katkı sağlayan üniversitemizin bir özel açılışı için buradayız. Çanakkale’mizde yaşayan 300 den fazla böbrek hastası var. Bu hastalarımızın organ nakilleri için, diğer tedavileri için çevre illere gitmesi söz konusu, ancak bu merkezin açılmasından sonra hastalarımızın daha rahat tedavi edilmesi, organ nakline kavuşması imkânı olacak. Bu özel bir alan. Türkiye’mizde çok sayıda olmayan bir alan. Ümit ediyorum bu emek karşılıksız kalmayacak. Şimdiye kadar ki süreçte emeği geçen tüm hocalarımızı, katkı sağlayan idarecilerimizi tebrik ediyorum, Çanakkale’mize böyle bir marka, değer katmış olmaları çok anlamlı diye düşünüyorum. İnşallah hastalarımızın da bir an önce nakilleri başlayacaktır. Şu an ruhsatı, izini alınmış bir yerden bahsediyoruz. Artık hastalarımızın Bursa ya İzmir’e gitmesi değil Çanakkale merkezde bu işleri daha sağlıklı, daha ekonomik yapma imkanı olacaktır. Hükümetimizin sağlık alanında yaptıkları kamuoyunca malum. Çok ciddi, çok önemli adımlar atıldı. Artık daha spesifik alanlarda çalışmalar yapılıyor. Bugünde üniversitemizin Tıp Fakültesinin organ nakil ünitesinin çok kıymetli olduğunu, bu sürece katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tekrar hayırlı olmasını diliyorum, tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından organ nakil ünitesi törenle hizmete açıldı.