Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, bazı grupların din adamları ile hükumeti karşı karşıya getirme çabaları olduğunu söyledi.
Lapseki Müftüsü Remzi Karadoğan, AK Parti Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, siyasiler, idari amirler ve din görevlilerin katıldığı programda konuşma yapan Genel Başkan Bayraktutar, son günlerde gündemde yer alan rotasyona değindi. Bazı grupların din adamları ile hükumeti karşı karşıya getirme çabaları olduğundan yakınan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Şuanda ülkemizde belirli memur kesimlere zorunlu olarak uygulanan rotasyon var. Yani burada özellikle diğer kurumlarda da uygulanıyor. 90 yıldır diyanet işlerinde uygulanmayan ve her dönem daha önce uygulanmaya çalışılıp da geri çekilen bir durumu önceden uygulanmadığı ve özellikle alel acele yönetmeliğin çıkarılıp geçen sene uygulamaya konulması bizi üzmüştür. Din hizmetlerini güzel yapan bu teşkilatı üzmüştür. Burada rotasyonun temeline karşı değiliz bu kesinlikle ayrı bir şey. Zorunlu yer değişikliği durumları olabilir normaldir ama geçen seneki uygulama şu şekilde başladı. 25 yılını dolduran ve emekliliği hak etmiş ya da yaş itibariyle 1-2 senesi kalmış insanlara adeta sen burada niye 25-30 sene kaldın ve görev yaptın der gibi zorunlu yer değişikliğine tabi tutulmuştur. Bu sene 20 yılını doldurmuş olan insanlara ve güzel görevler şifa etmiş insanlarımızın görüşleri alınarak yapılmış olsaydı ve bu insanları motive edecek bir program uygulanmış olsaydı bu çok daha güzel olurdu. Ak Parti iktidarı döneminde özellikle bu sene uygulanmış olması provokatöre edilmeye başlanmıştı. Din görevlisi arkadaşlarımız adeta iktidara karşı bir bilenme başlamıştı. Süreç Diyanet İşleri Başkanlığına da bir karşı gelme operasyonuna dönüştürülmeye çalışılmıştı. Bizler Diyanet-Sen olarak Diyanet İşleri Başkanımıza ve Başbakan Davutoğlu’na konu ile alakalı görüşlerimizi aktardık. Diyanet İşleri Başkanımıza da özellikle teşekkür ediyorum. Değerlendirmeler yapıp bu toplumun sıkıntısında tespiti yerinde yaptılar. İktidar ile de bu konuda verdikleri karar bizleri memnun etti. Yönetmelik 2015 yılında ertelendi ve 2016 yılında uygulanacak mı? Tabii ki de uygulanacak. Bu teşkilatın güzide insanlarını rahatsız etmeden uygulanabilirliği var mı? elbetteki var. Daha önce nasıl uygulanıyordu. Her Haziran ayında il müftülüğü başkanlığında ilçe müftülüğünde toplanılıp yerinde verimli olamayan, problemi olan, tartışmalara yol açan görevlilerin yerleri değiştiriliyordu. Biz bunun gene bu şekilde uygulanmasından yanayız. uygulamaya karşı değiliz. Bu şekilde uygulanması için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
“SİYASİLERE SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ”
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, “Buradan kamuoyu aracılığıyla siyasilere de seslenmek istiyorum. Bakın bu milletin değerleri ile savaşanlara, bu milletin diyanetiyle, diniyle, din dersleriyle uğraşanlara sesleniyorum. Bu millet sizi kale almayacaktır. Sizleri dinlemeyecektir. Sizi dinleyenlerin var olduğunu düşünseniz bile bu milletin gönlünde yer etmeyeceksiniz. Her zaman tartışmalı olacaksınız. O halde bu milleti germeyin, bu milletin kardeşliğinden bahsedin. İçimizde Müslümanlar da var, gayri Müslimler de var. Hepsinin dini değerleri düşünülerek ve değerleri kucaklayarak seçime gidilsin. Bu seçim milletimizin birliğine, kardeşliğine vesile olsun" ifadelerine yer verdi.