Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği’nin (CUODER) organizasyonuyla Filistinli öğrenciler Çanakkale’de ülkelerini tanıttı.
Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yardımcısı Özcan Alarslan, Tömer Müdürü Abdullah Şahin, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Filistin’den gelen ve ÇOMÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümünde eğitim gören misafir öğrencilerin Ammar Turkman ve Muhammed Atraj’ın hazırladığı program, misafir öğrenci Yakup Alimoğlu’nun Kur’an tilavetinden sonra iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.
Çanakkale Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Ahmet Arıcan, yaptığı konuşmada, Filistin ve Kudüs’ün İslam coğrafyasındaki önemine vurgu yaptı. Mavi Marmara’nın önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulayan Arıcan, "Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde yürüttüğümüz “Gençler El Ele Aydınlık Geleceğe” projesi kapsamında bu akşam olduğu gibi ülke tanıtım günleri, geziler, piknik programları, ödüllü yarışmalar, dil kursları gibi birçok faaliyet yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören Filistinli öğrencilerin sunumuyla ülke tanıtımı yapıldı. Filistin’de yaşanan dramı oyunlaştıran Filistinli öğrenciler seyircilerden büyük alkış aldı. Yerel dansların sergilendiği geceye katılanlar Filistin’in tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini tanıma fırsatı buldu. Programdan sonra davetlilere yemek ikram edildi.