Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’nde Hıdrellez kutlamaları kapsamında sahile akın eden vatandaşlar, dilek tutup, gerçekleşmesi için dua etti.
Baharın müjdecisi Hıdrellez, Gelibolu’da da coşkuyla kutlandı. Gece sokak aralarında ateş yakıp üstünden atlayan vatandaşlar, gün doğarken Hamzakoy ve Feneraltı mevkilerinde sahile indi. Deniz kıyısında toplanan Gelibolulular, burada dua etti. Daha sonra kumsala ve kayalara, sahip olmak istedikleri ev ve arabaları ve çocuk resimlerini simgeleyen şekiller çizdi. Bazı kişiler, dileklerinin kabul olması için bereket getirdiğine inanılan deniz suyu ile sahilden topladıkları 41 taşı evlerine götürdü. İçlerindeki sıkıntının gitmesi içinde denize taş atarlarken, kağıtlara da özel dilekler yazılarak, denize atıldı.
Hıdrellez için sahile inen Müzeyyen Özkaya gelip dilek dilediğini ve şimdiye kadar ne dilediyse hepsinin olduğunu söyleyerek, “ Bugün Hıdrellez olduğu için deniz kenarına geldik. Ne dileğimiz varsa varsa ve Allah’tan ne istiyorsak, dilek dileyip dua ediyoruz. İstediklerimiz ya çiziyoruz yada taşlarla yapıyoruz” dedi. Bu arada, bazı vatandaşlar, ateş yakarak üzerinden atlarken, gece gençler ise, Hamzakoy sahilinde önce ateş yakıp atladılar, sonrada denize girerek Hıdrellezi kutladılar.