Kurumaya başlayan tarihi meşe ağacı belde halkını üzüyor
Çanakkale’nin Biga ilçesi Karabiga beldesindeki 500 yıllık Meşe ağacı her geçen gün kuruması belde halkını üzüntüye boğdu.
Belde merkezinde bulunan ve yaklaşık 2 yıl kadar önce kurumaya başlayan 500 yıllık tarihi meşe ağacına geçtiğimiz yıl belde belediye kurumaması için 5 bin lira para harcadığını söyleyen belde halkından Hüseyin Endirce (75) “ Beldemizde bulunan bu Meşe ağacı 300 yıllık falan diyorlar fakat köyümüzün yaşlıları en az 500 yıllık olduğunu söylüyorlar. Geçmişte bu ağacın gölgesinde 500 kadar koyun yattığını söylüyorlar çok güzel bir ağaçtı meşe ağacının gölgesi hiçbir ağacın gölgesine benzemez her geçen gün kurumasına üzülüyoruz. Geçtiğimiz yıl belediye kurumasının nedenini ve kurumayı engellemek için 5 bin tl para harcadı ama kuruma kesilmedi yine yapacak bir şey yok üzülüyoruz” dedi.
Meşe ağacının dallarının altında kahvesi olan ve adına da ‘Meşeli Kahve’ verdiği kahve işletmecisi Hüseyin Çimenler “ Biz bu ağacın kurumasına belde halkı olarak çok üzülüyoruz yetkililerden bu ağacın kurumasına çare bulmalarını istiyoruz bu ağaç beldemizde bir tarih. Geçtiğimiz yıl yetkililer geldi incelemeler yaptı ama bir şey bulamadılar ağaç kurumaya devam ediyor bizde belde halkı olarak bizde buna oldukça fazla üzülüyoruz inşallah bir çözüm bulunur “dedi.