Türkiye Maden İş Sendikası Marmara bölgesi Şubesi Başkanlığı genel kurulu Balıkesir’de yapıldı. Genel Kurulda yapılan seçimlerde Musa Engin yeniden şube başkanlığına seçildi.
Şube genel kurulunun açış konuşmasını Marmara Bölgesi Şube Başkanı Musa Engin yaptı. Şube başkanı Engin konuşmasında “Geçtiğimiz yıl, iş cinayetleri ve özellikle maden faciaları açısından kara bir yıl oldu. Sadece biz maden işçilerini değil, bütün ülkeyi üzüntüye boğan, ülkemizin en büyük maden faciasını yaşadık. Soma’da 13 Mayıs’ta yitirdiğimiz 301 maden emekçisi kardeşimizi, Ermenek’te yitirdiğimiz 18 maden emekçisini ve iş cinayetlerine kurban verdiğimiz bütün işçi kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. İnşallah bir daha böyle büyük acılar, facialar yaşamayız. Biz şube olarak, linyit kömüründe ve bor madenlerinde örgütlüyüz. Ne yazık ki, sendikamızın örgütlü olduğu, termik santralleri besleyen linyit sahaları özelleştirme sürecinde ve tehdidi altında. Bizim şube olarak örgütlülüğümüzdeki Çan Linyitlerinin özelleştirilme sürecinde son durumdaki belirsizlik te devam ediyor” dedi.
Hizmet üretmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Engin, “Sizden alacağımız güçle, sizlerle birlikte önümüzdeki süreçte, kazanılmış haklarımızı yönelen saldırılara karşı koyma, haklarımızı geliştirme mücadelesini kararlılıkla vereceğiz. Sendikal örgütlülük gücünü, üyelerinin birlik ve dayanışmasından, işçi-sendika bütünleşmesinden alır. Bu genel kurulumuzun birlik ve dayanışma ruhumuzu güçlendirmesi Sendikal bütünlüğümüzü artırması, maden işçileri ve işçi sınıfı için hayırlı sonuçlar üretmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Divan Başkanlığını Türkiye Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul’un yaptığı genel kurulda iki adayla seçime gidildi. 111 delegeden 108’i oy kullanırken, bir dönem Şube sekreteri olan, geçtiğimiz dönemde Şube Başkanlığı görevine getirilen Musa Engin, 65 oyla tekrar güven tazeledi. Rakibi Nurettin Köse 43 oy aldı. Genel Kurulu sonunda yapılan seçimlerde Musa Engin yeniden şube başkanlığına seçilirken, yönetim, denetim ve disiplin kurulları şöyle oluştu; Yönetim Kurulu: Musa Engin Şube Başkanı, Zafer Maraşlı Şube Başkan Vekili, Bahittin Avcı Şube Sekreteri, Mehmet Yıldız Şube Mali Sekreteri, Ramazan Kılıç Teşkilat Sekreteri. Denetim Kurulu: Mehmet Karaşahin, Musa Evcimen, Ali Yavaş, Disiplin Kurulu: Hüseyin Barış Aydın,Sedat Dal,Süleyman Köseoğlu.