Çanakkale’deki okulların 5-6 ve 7. Sınıflarında seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlikler dersini seçen öğrencilerin kullanımı için Sağlık Bakanlığı tarafından hediye edilen 250 adet bisikletin dağıtımı yapıldı.
Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan, ‘Okullarda Fiziksel Aktivitenin Artırılması’ İşbirliği protokolünün ilk adımı olarak, Çanakkale’deki okulların 5, 6 ve 7. sınıflarında, Seçmeli Spor ve Fiziki Etkinlikler dersini seçen 4 bin 850 öğrenci için, Sağlık Bakanlığı tarafından Çanakkale’ye hediye edilen 250 adet bisikletin dağıtımı yapıldı. Bisiklet Teslim Töreni’ne, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nüammer Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Milli Eğitim ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Yöneticileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ve İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş’in konuşmaları ile başlayan törende, Merkez İlçede bulunan Şemsettin Fatma Çamoğlu Ortaokulu, Turgut Reis Ortaokulu, Ömer Mart Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve İstiklal İlkokulu yönetici ve öğrencilerine 2’şer adet bisiklet teslim edildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletlerin dağıtımının, 77 adet Merkez İlçe, 9 adet Ayvacık, 13 adet Bayramiç, 33 adet Biga, 47 adet Çan, 9 adet Ezine, 47 adet Gelibolu ve 15 adet Yenice ilçelerine olmak üzere en kısa sürede tamamlanması planlanıyor.