SGK Çanakkale İl Müdürü Basri Tümsek, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliğini ziyaret etti.
İl Müdürü Tümsek, Sosyal Güvenlik Kurumunun işleyişi son çıkan genelgeler hakkında bilgi verdi. Ayrıca Ahilik haftasını kutladı. Tümsek, “6645 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 23.04.2015 tarihinde resmi gazetede yayımlanması ile birlikte 2014/nisan sonu itibariyle Bağ-Kur’a 12 ay ya da daha fazla borcu bulunan sigortalıların borçları silinecek. Böylece bu durumdaki kişilerin kendilerinin ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlıktan faydalanmaları sağlanacak” dedi.
İl Müdürü Tümsek, Çanakkale ilinde 21 bin civarı esnaf ve sanatkarın bulunduğu ve Sosyal Güvenlik Kurumu ile bire bir bağlantılı olduğunu belirterek, “Esnaf ve Sanatkarlar ülkemizin en önemli dinamiklerindendir. Esnafın bulunduğu yerde güven ve huzur vardır” diye konuştu. Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Mustafa Vurucu, bu ziyaretten çok memnun kaldığını belirterek teşekkürlerini iletti.