Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Makedonya Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadıev ile Belediye meclis toplantı salonunda kardeş kent protokolü imzaladı.
Işık, Balkanlar ile tarihsel köprülerin bulunduğunu ifade ederek, "Biga için Hamdibey önemli bir kahramandır. Ulusal Kurtuluş savaşının lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün emri buraya gönderilen Hamdibey,Kuva-i milliye çalışmalarını örgütlemek isterken ne yazık ki şehit edilmiştir.Makedonya ve Köprülü’yü unutmamız ve onlarla bağ kurmak için yazışmalara başladık.Veles’de Müslümanların,Türklerin yaşıyor olması nedeniyle güzel işlere imza atacağız.Oradaki 2 bin kişinin kullandığı caminin acil bakıma ihtiyacı var.Konuk heyet,Biga Belediyesinin düzenlemiş olduğu Kültür ve Sanat etkinleri kapsamında kasabamıza geldi.Biz de,30 Haziran’da Veles Belediyesinin yapacağı kültür sanat etkinliklerine katılacağız" dedi.
Biga ile Veles’in nüfusunun ve kültürlerinin farklı olduğunu dile getiren Başkan Chadıev,Köprülü’de doğan Hamdibey’in iki şehir arasında kültür bağlarını kurduğunu söyledi.Chadıev, "bizi bağlayan tarihimiz var.Türkiye ve Makedonya iki devlet birbirine çok yakın.Gelecekteki nesil arasında daha iyi gelecek inşaa ederek gençlerin demokratik bir alanda yaşamalarını istiyoruz.Bu anlaşma ile ekonomi alanında da yatırımcılar birbiri ile tanışıp kültürel alanda gelişmeler olabilir. İş birliği olsun istiyoruz" diye konuştu.
Makedonya Veles Belediye Başkanı Slavcho Chadıev, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’a Büyük İskender’in bayrağını hediye etti.