Çanakkale’nin Yenice ilçesinde paramotoru ile uçan Tekirdağ Doğa Sporları Havacılık Kulübü Başkanı Arslan Hamza Algül, Kazdağlarının doğal güzelliklerini kamera ile havadan görüntüledi.
Yenice ilçesindeki Kazdağlarının yamaç paraşütüne uygunluğunu görmek ve potansiyelini tespit etmek amacıyla, Yenice Enduro Spor Kulübünün daveti üzerine gelen Tekirdağ doğa sporları havacılık kulübü başkanı Arslan Hamza Algül, Kazdağlarını havadan görüntülendi. Uçuşan ardından, bölgeyi değerlendiren Algül, "Tekirdağ doğa sporları havacılık kulübü olarak Kazdağlarında yamaç paraşütü uçuşu yapılabilir mi, yapılamaz mı? Kazdağları bu sporun yapılmasına uygu mu, değil mi? Bu konuda keşif yapmaya geldik. Yenice enduro spor kulübü sporcusu Abdullah Aycan, motoru ile bu çalışmaya eşlik ettiler. Biz havadan uçarken endurocular da yerden eşlik etti. Biz bu uçuş esnasında Yenice ilçesini ve çevresini Kazdağlarının eteklerini göletlerini doğal güzelliklerini havadan görüntüledik. Bölgenin yamaç paraşütü sporlarını yapmak için çok elverişli bir coğrafya olduğunu, Yenice ilçesinin özellikle termik dediğimiz bir uçuş stili potansiyeline sahip olduğunu tespit ettik. Yenice ilçesi doğal güzellikleri ve yeşil dokusu ile hava sporlarının yapılması için ideal bir yer" dedi.
Yeniceli paramotor sporcusu Emin Özen, "Yamaç paraşütü ve Paramotor hava sporunun Yenice halkına tanıtılması ve sevdirilmesinin amaçlandığı bugünkü uçuşlar ilgiyle izlendi. Yenicemiz gelecekte hava sporlarının düzenleneceği bir merkez olabilir" dedi.