Çankırı Belediyesi, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye temin etmek için 2010 yılında başladığı “Mavi Kapak Kampanyası” nı sürdürmeye devam ediyor.
Sosyal sorumluluk kampanyası kapsamında hayata geçirilerek tüm Türkiye’de hızla yayılan örnek projeyi devam ettiren Çankırı Belediyesi, engelli vatandaşlara umut oluyor. Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği kampanya kapsamında, belediye tarafından çevre ile ilgili seminerler verilen minikler de okulları adına adeta birbirleri ile yarışıyor.
Son olarak Güneş İlkokulu öğrenci, öğretmen ve velilerinin yıl boyunca topladığı 450 kilogramlık mavi kapağı teslim alan Belediye, 83 yaşındaki diyaliz hastası ve felçli Sultan Baş’ı tekerlekli sandalye’ye kavuşturdu.
Güneş İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Muzaffer Derelli, kapakları toplayarak hem çevreye karşı duyarlılıklarını hem de engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına sorumluluk bilincini göstermeyi hedeflediklerini belirtti.
Derelli, “Öğrencilerin büyük bir heyecanla bir yıl boyunca birbirleri ile yarışırcasına topladıkları mavi kapakların tesliminin ardından Belediye tarafından temin edilen tekerlekli sandalye’yi çocuklar adına Sultan Baş annemize hediye ediyoruz.” diyerek hasta yakınına teslim etti.
Derelli, çevreyi korumak ve engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına duyarlılık ve bilinç oluşturduğu için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkürlerini iletti.
Çocukların sergilediği duyarlı ve örnek davranışlardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Öztürk’de, okul yönetimine, öğretmenlere, velilere ve büyük duyarlılık gösteren öğrencilere teşekkür ederek Güneş İlkokulu’nu Teşekkür Belgesi ile ödüllendirdi.