Çankırı Belediyesi’nce düzenlenen 28. Ahilik Haftası ve Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde sahne alan Murat Dalkılıç ve Sevcan Orhan’ın konserini yaklaşık 20 bin kişi izledi.
Belediye Meydanında düzenlenen ve gençlerin büyük rağbet gösterdiği konserde Türk Halk Müziğinin sevilen sesi Sevcan Orhan ile Pop Müziğin önemli ismi Murat Dalkılıç meydanı dolduran binlerce genci coşturdu. Konserden önce sahneye çıkan Belediye Başkanı İrfan Dinç, gençlerin bu ülkenin geleceği olduğuna vurgulayarak "Sizler bizler için önemlisiniz, bu ülkenin geleceğisiniz. Yaptıklarım ve yapacaklarım öncelikli olarak kadınlar, çocuklar ve gençler için oldu. Birçok farklı projeyi sizlerle buluşturduk. Bu akşam da sizleri iki önemli sanatçı ile buluşturuyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum." şeklinde konuştu.
Coşkulu geçen konsere Çankırı Belediyesi İşaret Dili kursunda eğitim alan gençlerin sanatçıların türkü ve şarkılarını işaret diline çevirmeleri damgasını vurdu. Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan, çok güzel bir sürprizle karşılaştığını belirterek "Şu an hayatımın önemli anlarından birini yaşıyorum. Söyleyeceğimiz türküyü bu kardeşlerim sayesinde işitme engelli kardeşlerim de anlayabilecek. Hepimiz bir engelli adayıyız, ancak engeller aşılmak içindir" diye konuştu.
Son olarak sahne alan Murat Dalkılıç da hareketli şarkıları ile gençleri coştururken şarkısına işaret dili ile eşlik etmek isteyen gençler sahne aldığında büyük bir sürprizle karşı karşıya kaldığını belirterek "İşaret diliyle neyleyim İstanbul şarkısı söyleyeceğim. Bu arkadaşlarımız çok özel bir iş yapıyor. Ben köşeme çekilip şarkımı söylerken onlar da işaret diliyle çok özel şeyler yapacak." dedi ve sahneyi işaret diliyle şarkıya eşlik eden gençlere bıraktı.
Büyük bir coşku eşliğinde gerçekleşen Gençlik Konseri, gece yarısı son buldu.