23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı kapsamında MKE Tophane İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Tülay Beril Karaçör Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlük koltuğunu Rektör Vekili Prof. Dr. Rıza Gürbüz’den devraldı.
22 Nisan 2015 günü gerçekleşen devir teslim töreninde MKE Tophane İlkokulu Müdürü Hüseyin Yıldız, okul öğretmenlerinden Fadime Güleç ile öğrenciler Buse Çilali ve Elif Hande Albayrak’ta hazır bulundu.
Rektör Vekili Prof. Dr. Rıza Gürbüz’e çiçek vererek koltuğu devralan yeni Rektör Tülay Beril Karaçör Çankırı Karatekin Üniversitesi ile okullarının kardeş eğitim kurumu olmasını ve buradaki üniversite öğrencilerinin kendi arkadaşlarına üniversite hayatı ve sosyal hayatla ilgili rehberlik etmesini istedi.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Rıza Gürbüz’de kardeş eğitim kurumu talebi nedeni ile çok mutlu olduklarını ve bunu seve seve kabul edeceklerini ifade ederek “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, MKE Tophane ilkokulu için Üniversite olarak imkânlar ölçüsünde elimizden ne gelirse yapmaya hazırız sizleri kampüste misafir etmekten mutluluk duyarız” dedi.